Нико од нас не воли да вади ситне кошчице из печене рибе. А ако су још у питању мала деца, онда, заиста, мукотрпно чистимо сваки комадић рибе.
Па како испећи рибу без костију? Врло једноставно! Искористите овај мали користан савет.
Овај рецепт је погодан за припрему различитих врста риба са ситним костима.
Ево шта треба да урадите:
Рибу очистите и извадите изнутрице. Затим оштрим ножем пажљиво начините бројне резове са једне и са друге стране, без сечења главне кости.
У унутрашњост рибе ставимо исецкане колутове црног лука и лаворов лист. Уваљамо рибу у брашно и печемо на ватри средње температуре. Ово је веома укусно! А где су ситне кошчице? Оне су се пропржиле и омекшале у врелом уљу. Зато ћете их појести, не примећујући, и не осетивши их. Пробајте!