Три ГРЕШКЕ које правиш приликом печења кромпира: Најбољи трикови за реш кромпир из рерне

0
2329

Печени кромпир у рерни може да буде прави деликатес а може и да заврши као неукусан прилог, пун уља, сиров и тврд изнутра а сав мекан и без корице споља, пише Лепа & Срећна.

Разлог томе могу бити три главне грешке, за које многе домаћице и не знају да се могу лако избећи.

Претходно је, наравно, важно да испуните основне услове, а то је да купите свеж кромпир и да изаберете праву сорту за печење.

Ако сте то урадили како треба, довољно је само да примените ова три трика и главне грешке при печењу кромпира ћете лако избећи.

Pročitajte i  Реконструише се Маглич: Ево како ће ТВРЂАВА изгледати након ОБНОВЕ (ФОТО)

1. KРОМПИР УВЕK ТРЕБА KРАТKО ОБАРИТИ ПА ПРИПРЕМИТИ ПОВРШИНУ ЗА ПЕЧЕЊЕ!
Kако се то ради? За почетак, врхунски кувари ће вам препоручити да ољуштен кромпир који сте исекли на жељене комаде обарите у води са мало соде бикарбоне!

Затим, треба да припремите површину обареног кромпира за печење, тако што ћете га добро оцедити у металном ситу (ђевђиру), снажно тресући ручке. Тиме се на површини кромпира ствара дебља скробна скрама која ће се дивно испећи у рерни и дати посебну хрскавост вашем печеном кромпиру.

2. KРОМПИР ТРЕБА ДА СЕ ПЕЧЕ РАШИРЕН У ПЛЕХУ
Основна грешка домаћица је да претрпају плех или пекач кромпиром и успут га залију уљем да “огрезне”. Резултат? Може бити само кромпир “куван” у дубоком уљу, а ту никакве реш корице нема.

Pročitajte i  Славимо Крстовдан: На ВЕЛИКИ ПРАЗНИК сви посте, али НЕПРАВИЛНО! Дозвољено је јести САМО ОВО!

Kратко обарени кромпир чију сте површину припремили за печење треба помешати са мало уља и зачина по жељи, па распоредити у плеху (и то најбоље на пек папиру) тако да сваки има довољно простора да буде испечен са свих страна.

3. KРОМПИР ТРЕБА ДА СЕ МЕША АЛИ ПАЖЉИВО
Није лако гурнути кромпир у рерну и “заборавити га” а добити врхунски печен прилог. То је, заправо, скоро немогуће.

Pročitajte i  Дан и ноћ: Издашан колач који ће цела породица обожавати

Пошто се кромпир пече барем 30 минута (и то ако је претходно мало обарен), и то на температури између 200 и 220 Ц степени, неопходно је да га проверите барем на сваких десет минута.

При томе, треба га мало промешати па и окренути, а минимум је да бар добро протресете пекач и притом се трудите да се кромпири мало окрену.

Обавезно пробајте кромпир и тек кад сте задовољни укусом и сигурни да је и изнутра мекан и споља хрскав, можете га послужити гостима.

Извор: Лепа & Срећна

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име