Трканица, заборављено јело источне Србије: Савршено иде уз пасуљ, месо или само врућу погачу

0
749
Фото: Јутјуб/принтскрин/ Milosthekuvar

Скоро заборављено јело источне Србије – ова салата се одлично уклапа ако служите пасуљ или месо, али можете је јести и само са врућом погачом.

Састојци:

5 сувих паприка
1 празилук
мало уља
со, бибер
Припрема:
Празилук исеците што ситније. Суве паприке прво мало испеците, па ситно исецкајте. Затим ставите у аван са додатком уља, и још мало испритискајте. Ставите паприку преко празилука, сипајте мало уља, соли и бибера. Промешајте и салата је спремна.

Pročitajte i  Фреска Распеће Христово у Студеници: Изузетне лепоте, о њеном настанку сведочи мало познат натпис на старом српском језику

Извор: Milos the kuvar

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име