Укусан десерт који се ТОПИ у устима: Најбољи рецепт за урмашице

0
4073
Фото: Јутјуб/принтскрин/Златина кухиња

Састојци:

250г путера
1 шољица уља
1 цело јаје
2 кашике милерама
мало сока од лимуна
Све добро умутити па додати

400г брашна (пола оштрог пола меког)
мало соде бикарбоне
Оставити у фрижидеру да смеса мало одстоји. Правити и обликовати урмашице. Пећи их на 200 степени док не добију златно жуту боју, па топле прелити сирупом.

Pročitajte i  Икона Богородице Пећке: Учинила је многа чуда у граду Пећи, ношена је у литији кроз град и од куће до куће домаћина

Сируп:

100г шећера
3,5 дл воде
сок од пола лимуна

(Ствар укуса)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име