KOT TEATAR BEOGRAD POBEDNIK “SVILENE MASKE”

Drugi Međunarodni omladinski pozorišni festival “Svilena maska” završen je pobedom KOT TEATRA Beograd sa predstavom ” Kamerna muzika”.

Festival “Svilena maska”, Centar kulture Svilajnac

Na festivalu “Svilena maska” ove godine oboren je rekord u broju gledalaca. zabeleženo je bilo preko pet stotina gledalaca, a interesantno je i to da je u jednom danu odigrano čak 6 predstava različitih žanrova.

Festival “Svilena maska”, Centar kulture Svilajnac

Na festivalu je učestvovalo 70 učesnika omladinskih amaterskih pozorišta iz Kragujevca, Beograda, Smedereva, Makedonije, Banja Luke , a Svilajnac je nastupao u revijalnom delu. Odluku o najboljima doneo je dvočlani žiri, koji su činile Srna Lango, glumica i Jelena Tomić, direktor Resavske boblioteke Svilajnac.

Putevima Resavske Svete gore: Obiđite najlepše srpske manastire i posetite jedinstveni muzej u ovom delu Evrope – Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu

Nagrada za najbolju režiju pripala je Novom Selu iz Makedonije, za najbolju mušku ulogu pripala je Filipu Mijiću iz Dis Teatra iz Banja Luke, dok je za najbolju žensku ulogu izabrana Sanja Nestorović iz KOT TEATRA Beograd.

Festival “Svilena maska”, Centar kulture Svilajnac

Organizator festivala je Omladinsko amatersko pozorište “Mmaska” iz Svilajnca, a pokrovitelj opština Svilajnac. Direktor festivala Mladen Miljković kaže da je ponosan što je, pre svega, interesovanje publike za “Svilenu masku” veliko:

– Više od 500 gledalaca, najviše školaraca, pratilo je predstave u takmičarskom i revijalnom delu i mislim da je ovo dobar način da se najmlađoj publici približi pozorišna umetnost. Takođe je idealna prilika za druženje i očekujem da Festival “Svilena maska” narednih godina raste i okuplja sve veći broj učesnika” – izjavio je Miljković.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime