Састојци:
500 гр танких кора
100 гр млевених ораха
100 гр млевеног мака
млевени шећер за орах и мак
3-4 јаја
4 кашике шећера за јаја
4 кашике гриза
1 кисело млеко
1 ванилин шећер
1/2 прашка за пециво
50 мл. уља
мало млека за орах и мак
Припрема:
Умутите јаја са са шећером, додајте гриз за прашком за пецивом, кисело млеко, ванилин шећер и уље и све изједначите.
Сваку кору премажите са мало умућеним јајима и гризом, једну кору преко друге.
Последњу кору немојте мазати већ на једној страни ставити млевног мака које попаримо са мало млека и додамо шећер по жељи.
На другу страну ставите попарен орах кога треба пошећерити по жељи.
Средину оставите за 2-3 цм празно.
Савијајте са стране коре и увијајте у ролат једну и другу страну до средине и да добијете 2 штрудле.
Пребаците у подмазан плех и премажите остатком умућених јаја.
Пеците на 200 Целзијуса око сат времена.
На средини покрите фолијом.