Састојци за тесто: 300 г глатког брашна, 150 г омекшалог маслаца на собној температури, 80 г шећера, прстохват соли, на врх ножа прашка за пециво, 1 ванилин шећер, 1 јаје.
За крем: 1/2 л млека, 2 пудинга од чоколаде, 70 г чоколаде за кување, 140 г шећера, 80 г маслаца, 100 г сецканих лешника.
За украшавање: 30 г чоколаде за кување, 2 кашике млека, 2 кашике уља.
Припрема: У већу посуду сипати брашно, нарезати маслац, додати шећер, јаје, со, прашак за пециво и ванилин шећер. Од свих састојака ручно умесити глатко тесто. Тесто пребацити на прозирну фолију, добро замотати са свих страна и истиснути ваздух. Пустити да тесто одмори у фрижидеру сат времена.
Након отприлике пола сата, треба направити крем. Помешати пудинг од чоколаде са шећером и од млека узети 12 кашика и помешати тако да нема грудвица. Остатак млека ставити да се кува. Kад проври млеко ставити га са стране, сипати у њега смесу за пудинг, промешати, вратити на ватру и кувати док се смеса не згусне. У скувани пудинг додати нарендану чоколаду и добро измешати да се чоколада отопи и састави с кремом.
Затим убацити маслац нарезан на коцкице и сјединити с кремом. Kрем прекрити прозирном фолијом и пустити да се мало прохлади.
Након сат времена извадити тесто из фрижидера и измерити га. Одвојити једну трећину теста и сачувати је за касније. На побрашњеној подлози разваљати већи део теста на димензије плеха.
Плех подмазати и посути брашном, па у њега ставити разваљано тесто. Ако је негде остало вишка теста, одсећи га ножићем. Вишак теста спојити са неразваљаним делом.
Са крема склонити фолију, нанети га преко теста и добро поравнати пазећи на ивице. Затим половину сецканих лешника распоредити по целом крему, а преко нарендати остатак теста и прстима прерасподелити по целој површини. На крају одозго посути и остатак лешника.
Питу пећи у загрејаној рерни на 180 степени 40 минута. Охладити на собној температури, па украсити отопљеном чоколадом помешаном с млеком и уљем.
Након тога пре сечења и послуживања добро охладити у фрижидеру. Уживајте!
Извор: Recepttura