Састојци: 500 г свињетине, мало уља, 1 црни лук, 1 зелена паприка, 300 г шампињона, 4 чорбаџијске паприке (пржене паприке које су пре термичке обраде стајале у маринади од сирћета, соли, шећера, белог лука, першуна, мирођије и шаргарепе), 1 шоља сока од парадајза, 3 кисела краставчића, 50 мл белог вина, 100 г сира, 4 јајета, мало соли, 1 кашичица млевене паприке, мало свежег першуна.
Припрема: Месо сечемо на коцкице и стављамо у дубоки тигањ са угрејаним уљем да се пржи. У њега додајемо лук, очишћен и исечен на полумесеце и зелену паприку, исечену на кругове. Кувамо тако 5 минута и додајемо печурке исечене на кришке.
Промешамо и додајемо исечене краставце, парадајз и чорбаџијске паприке, крупније исечене. Јело зачинимо сољу. Кувамо тако око 5 минута, након тога сипамо вино. Остављамо течност да испари и одозго на састојке измрвимо сир, и добро промешамо.
У прженом јелу кашиком правимо гнезда и у њих разбијемо јаја. Кад јаја побеле, јело посипамо млевеном паприком и ситно исецканим першуном.
bonapeti.rs