Čuva svežinu i po nekoliko dana: Genijalan trik za zamrzavanje hleba! Treba vam samo 10 minuta…

0
1187

Bez hleba retko ko može zamisliti jelo, a svi znamo da je najukusniji kad je svež.

Mnoge domaćice ostatke hleba zamrzavaju kako bi mogle i kasnije da ga upotrebe. Stručnjaci odobravaju ovaj postupak, ali upozoravaju da se zamrzavanje mora uraditi na pravi način jer samo tako će zadržati svežinu.

Naseckati hleb ili ne?

Pročitajte i  SMS poruke za Srpsku novu godinu: Čestitajte Pravoslavnu novu godinu svim dragim ljudima uz ovih 15 fantastičnih čestitki

Pre nego što hleb ubacite u zamrzivač razmislite kako ćete ga kasnije upotrebljavati.

Dakle, ako vam treba za sendvič, onda ga seckajte na kriške. Ostatak hleba može ostati u jednom komadu, osim ako ne procenite da vam treba u manjim komadima.

Zamrzavanje hleba

Kada iseckate hleb, zamotajte ga u u čistu plastičnu foliju. Slobodno upotrebite i malo snage, jer što ostavite manje vazduha između hleba i plastične folije, hleb će biti bolje teksture kada ga odmrznete.

Pročitajte i  Teranje Božića: Običaj čestitanja Hristovog rođenja, drugog dana praznika

Zatim hleb sa folijom ubacite u plastičnu kesu ili čak i dve. Na taj način će hleb moći da “preživi”u smrznutom okruženju i oko šest meseci.

Odmrzavanje

Najpre ga izvadite iz zamrzivača.
Ostavite ga na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Najbolje bi bilo da to uradite uveče i ostavite da tako prenoći.

Pročitajte i  Snažna poruka monaha Arsenija: Lucifer ne voli da napada bilo kako i bilo kada, ovu pljačku isplanirao je baš na Božić!

Kada se hleb odmrzne, stavite na lim za pečenje, a zatim ubacite u rernu na 170 Celzijusa, na desetak minuta.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime