Чува свежину и по неколико дана: Генијалан трик за замрзавање хлеба! Треба вам само 10 минута…

0
1382

Без хлеба ретко ко може замислити јело, а сви знамо да је најукуснији кад је свеж.

Многе домаћице остатке хлеба замрзавају како би могле и касније да га употребе. Стручњаци одобравају овај поступак, али упозоравају да се замрзавање мора урадити на прави начин јер само тако ће задржати свежину.

Насецкати хлеб или не?

Pročitajte i  "Узалуд је будим": Заувек изгубљена љубав Бранка Миљковића опевана у најлепшим стиховима наше љубавне поезије

Пре него што хлеб убаците у замрзивач размислите како ћете га касније употребљавати.

Дакле, ако вам треба за сендвич, онда га сецкајте на кришке. Остатак хлеба може остати у једном комаду, осим ако не процените да вам треба у мањим комадима.

Замрзавање хлеба

Kада исецкате хлеб, замотајте га у у чисту пластичну фолију. Слободно употребите и мало снаге, јер што оставите мање ваздуха између хлеба и пластичне фолије, хлеб ће бити боље текстуре када га одмрзнете.

Pročitajte i  Молитва Светом Сави: Свети владика Николај написао ју је на листовима Јеванђеља у путу на једно од најјезивијих места!

Затим хлеб са фолијом убаците у пластичну кесу или чак и две. На тај начин ће хлеб моћи да “преживи”у смрзнутом окружењу и око шест месеци.

Одмрзавање

Најпре га извадите из замрзивача.
Оставите га на собној температури неколико сати. Најбоље би било да то урадите увече и оставите да тако преноћи.

Pročitajte i  Кљукуша са кромпиром: Старинско сељачко јело које сви обожавају

Kада се хлеб одмрзне, ставите на лим за печење, а затим убаците у рерну на 170 Целзијуса, на десетак минута.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име