Чувени доктор открио код којих болести помаже сода бикарбона: Кад лекови не могу да помогну само урадите ОВО!

0
871
Фото: Јутјуб/принтскрин/Прва ТВ

Содом бикарбоном се лече многе тегобе у нашем народу, она је универзално средство не само за здравље већ и за домаћинство. Али, када је реч о телу, да ли третмани овом намирницом заиста имају ефекта? Шта је истина, а шта заблуда, и који од тих “народних лекова” заправо може да нашкоди нашем здрављу, у Јуртарњем пртпограму ТВ Прва објаснио је гастроенетеролог, професор др Војисалав Перишић.

Сада је право време да се ради на подизању имунитета, да се припремимо за сезону грипа и вируса. Kолико ту може да нам помогне ова намирница?

“Сода бикарбона је натријум хидрокарбонат и нормални је део састава нашег организма. Важно еј да меримо колики је ниво бикарбоната у телу. Имате примере када се доведе пацијент у јако тешком стању. Прво што се ради јесте да се проверава да ли има ацедозу, а то значи да се мери ниво хидрикарбоната”, каже доктор.

Др Перишић је открио и у пракси како је једној беби помогао да се реши гљивица на језику, кад више лекови нису могли да помогну.

“Старински рецепт – 1 дл воде чесмоваче и 1,5 кафена кашика соде бикарбоне. То се раствори, па узмете газу и умочите прст. њим очистите усну дупљу. Гливице не подносе соду бикрабону, не подносе алкални медиј. Треба једно 6-7 пута сваки пут после оброка содом очистити усну дупљу да би се уклониле наслаге кандиде”, објаснио је др Воја.

Pročitajte i  Оригинални амерички хот дог из Hot Dog & Pizza Factory на Mister D апликацији

Доста се говори о “лечењу” канцера содом бикарбоном, бројни народни рецепти круже мрежама, а има ли у њима истине?

“Сода не помаже у лечењу канцера, али помаже код болесника који је лошем стању од неклог вида малигнитета, и има ацидозу”, објашњава др Воја и демантује бројне натписе и приче да ова намирница помаже да се излечи рак. “Заправо, узимањем соде бикарбоне ви ‘лечите’ ацидозу и побољшавате стање целокупног организма које се онда боље бори са раком.”

Сода бикарбона олакшава тегобе са желуцем, чак је и сам професор Перишић признао да је узима када има горушицу. Међутим, ту постоји ограничење. Овај “лек”, сода размућена у води, делује пола сата, али проблеми због који се узимала се након тог времена враћају…

“Привремено олакшање диспепсије, за то је добра, али за канцер – нема говора”, истиче др Воја.

А да ли је треба пити свакодневно, као што неки препоручују или то већ може да нам нашкоди, професор Перишић каже:

Pročitajte i  Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

“Сода ће променити нашу пХ на пола сата. Много људи пати од гастритиса”, објашнајва доктор и каже да се већ ујутру код многих јављају симптоми. “То је такозвана јутарња секреција, кад крене киселина да се лучи. Содом бикарбоном ћемо попустити тај проблем у желуцу и он ће заборавити. Ефекат је крајње привремени”, истиче др Воја.

Ова намирница је веома ефикасна код кандиде, псоебно ако је реч о вагиналној инфекцији.

“Растворите 7 г соде у 1 дл воде и тим раствором иригирајте вагину. Гљива не посноси алкални медиј. Наш пробавни систем им пХ алакални, а сода то одржава. Ако једемо доста шећера, то се нарушава. Међурим, не помаже сода, већ дијета”, напомиње професор.

Многи користе раствор соде за испирање грла и усне дупје, а посебно код гролобоље. Да ли је овај народни “лек” уопште ефикасан?

“Усна дупља је пуна бакерија, оне праве ферментацију, ствара се низак пХ и то је кандида. Ако се испирамо содбом бикарбоном, подижемо пХ преко 7,45 и она нестаје. Слажем се да помаже”, објашњава гастроентеролог.

У програму уживо се јавио и пацијент који болује од фолукулитиса, како јје објаснио, наводно му се у корену флаке учаурила стафилокока. Свуда по телу има гнојне бубуљице…

Pročitajte i  Како је Стојан нашао пут до Бога и постао Василије Острошки - Животна прича великог чудотворца

“Многи мушкарци се депилирају, па праве упалу корена длаке. Шта радити? Два пута дневно антисептичкимсапуном се прати и депилирати како треб. Не би било лоше и једном дневно да се цело тело испере антисептичким раствором. Бактерија са коже улази у длаку, у овом случају је хигијена најбитнија”, саветује доктор.

У продаји могу да се нађу обична и сода бикарбона која се користи у медицинске сврхе. Д ли међу њима има разлике и да је бескорисно куповати “обичну”, будући да је ова медицинска драстично купља?

“Нема разлике. Разлике су заправо толико мале, да су практично маргиналне. Молим вас, немојте о томе да размишљате о медицинској, кумим вас Богом не бацајте паре! Разлика је у малом саставу натријум бикарбоната у медицинској соди…”, објашњава доктор.

И вечито питање, да ли треба храну прати содом бикарбоном када се деци уводи немлечна храна. Да ли би воће и поврће требало прати у раствору?

“Апсолутно да! Пестициди су уљане материје. Ако користимо раствор, уклањамо нечистоће, хемију и масноће, тако да апсолутно да”, закључио је др Воја.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име