Штрудла са рогачом: Старинска посластица којој нећете одолети

0
767
Фото: Јутјуб/принтскрин/Милица Михаловић

Потребно је: 200 грама рогача; 500 мл млека; 2 јаја; 500 кг брашна; 100 грама маргарина; 5 кашика шећера; 1 кашичица соли; 1 суви квасац; 1 прашак за пециво;

Припрема: Умесити тесто тако што ћете активирати квасац у 250мл млаког млека, додати две кашику шећера и мало соли. Kада се активира квасац, додајте му умућена јаја, па постепено додајте брашно са прашком за пециво док не направите глатко тесто. Оставите да одстоји 20 минута, а затим растањите па премажите маргарином. Оставите да одстоји 15 минута, а затим опет тесто премажите маргарином.

Pročitajte i  Савршен оброк од старог хлеба: Брзо и лако, а укус фантастичан

Опет оставите да тесто одмори 15 минута, а затим га поделите на два дела. Богато намажите фил који сте направили од 250 мл врелог млека, 3 кашике шећера и 200 грама рогача. Можете да додате и млевене орахе, као и црну чоколаду.

Kада нафилујете тесто, уролајте га у штрудлу. Пребаците у плех и оставите да се одмори око 15 минута. Премажите маргарином па пеците у рерни на 180 степени око пола сата.

Pročitajte i  Najpoznatija baba naše istoje, majka velikih junaka- Baba Višnju volela je cela Srbija

Kада се прохлади, исеците штрудлу, па се сладите!

Стил.курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име