Ђеврек кифле мекане као памук: Толико једноставан рецепт да ће вам успети из прве

0
552
Фото: Јутјуб/принтскрин/Домаћи рецепти

Састојци:

200 мл млека
200 мл воде
50 мл уља
1 кашика шећера
10 гр сувог квасца
1 кашика соли, до 1,5
2 јаја
800 грама брашна + посипање
125 грама путера/маслаца

Припрема:

У једну посуду сипајте топло млеко и воду.
Додајте шећер, квасац и мало брашна па промешајте.
Затим, додајте уље, једно јаје и једно беланце, па још мало брашна и на крају со, а затим све добро измешајте.
Наставите мешање све док је то могуће, а на крају умесите тесто постепено додавајући брашно.
Kада је тесто умешено и још увек је мало лепљиво, додајте 40 гр маслаца и рукама добро тесто истискајте, како би се маслац добро уградио у тесто. Тесто је и даље мекано али није лепљиво.
Покријте крпом и оставите сат времена да одстоји на топлом месту и нарасте.
Надошло тесто премесите, па поделите на онолико делова колико пецива желите да добијете, зависно да ли желите да оно буде веће или мање.
Сваки комадић теста обликујте у лоптицу, доњу страну затворите и тако их све послагајте.
Узмите по једну лоптицу, мало прстима је истискатјте горе – доле, па оклагијом развуците у елипсу.
Премажите са мало путера, повуците ножем или секачем за пицу по тесту неколико линија, али немојте сећи до краја.
Увите укосо, па рукама ухватите крајеве, мало растегните , па увијте у круг.
Послажите у плех и оставите 20 минута да одстоји.
Након 20 минута жуманцету додајте кашику млека, умутите па премажите путер пециво.
Загрејте рерну на на 200 степени, па убаците пециво да се пече 20 минута или док фино не порумени.

Pročitajte i  Тајна скривена у песми "Не ломите ми багрење": Сви мисле да је о Косову, али њено значење је дубље

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име