Једноставан и сочан: Колач са јабукама и пудингом какав још нисте јели!

0
1796

Састојци за бисквит:

5 јаја
5 кашика шећера
5 кашика глатког брашна
1 прашак за пециво

Састојци за надев:

1,5 кг очишћених јабука
1 литра воде
3 пудинга од ваниле
30 даг шећера

Украс:

4 дцл слатке павлаке за шлаг

Припрема:

Направите снег од беланаца, а у другој посуди измиксајте жуманце и шећер.
Сједините снег и смесу од жуманаца и шећера.
Непрестано мешајте жицом за мућење, те додајите кашику по кашику брашна.
Додајте прашак за пециво и лагано промешајте.
Бисквит излијте у неку средњу тепсију и ставите да печете на 180 Целзијуса док не добије златно – смеђу боју.
За надев очишћене јабуке насецкајте на ситне коцкице, ставите у већи лонац, успите шећер и додајте 8 дцл воде.
Ставите на ватру, промешајте и кувајте док вам јабуке не омекшају.
Извадите јабуке и посложите их на бисквит (он може бити још топао, не смета).
У 2 дцл воде измиксајте пудинг од ваниле и додајте у воду у којој су се кувале јабуке.
Мешајте на лаганој ватри док се не згусне.
Врућ крем излијте на јабуке и поравнајте.
Kада се колач охлади, измиксајте слатко врхње у шлаг и премажите преко крема.
Ставите у фрижидер на пар сати и послужите.

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Готове за мање од сат времена: Запеченим сармицама од зеља нико не може да одоли!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име