Састојци:
40 грама уља или масти
30 грама брашна
мевена паприка
бели лук по жељи
1 Л хладне воде
јаје (по жељи)
со
бибер
Припрема:
На уљу или масти попржите брашно док не добије угодну светлосмеђу боју.
Додајте мало млевене паприке, а ако волите нешто ароматичнији укус, пре додавања брашна, на масти препржите мало ситно насецканог белог лука.
Полагано уливајте хладну воду како се не би створиле грудвице од брашна.
Додајте со и бибер по жељи и промешајте.
Kада проври, кувајте још 10 – 15 минута на лаганој ватри, а по жељи додајте и јаје које сте претходно размутили у посуди.
Готову супу послужите уз хлеб или у њу додај кнедле или попржене коцкице хлеба.
Inicijalizacija u toku...