Једноставна и здрава: Клин чорба по рецепту наших бака

0
3374

Састојци:

40 грама уља или масти
30 грама брашна
мевена паприка
бели лук по жељи
1 Л хладне воде
јаје (по жељи)
со
бибер

Припрема:

На уљу или масти попржите брашно док не добије угодну светлосмеђу боју.
Додајте мало млевене паприке, а ако волите нешто ароматичнији укус, пре додавања брашна, на масти препржите мало ситно насецканог белог лука.
Полагано уливајте хладну воду како се не би створиле грудвице од брашна.
Додајте со и бибер по жељи и промешајте.
Kада проври, кувајте још 10 – 15 минута на лаганој ватри, а по жељи додајте и јаје које сте претходно размутили у посуди.
Готову супу послужите уз хлеб или у њу додај кнедле или попржене коцкице хлеба.

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Средњи син кнеза Лазара ког су Срби заборавили: Због свађе са братом избрисан из памћења и историје

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име