Јефтин и брз оброк: Домаћа разљевуша од тиквица и шунке готова за трен

0
983
Фото: Јутјуб/принтскрин

Састојци:

500 – 600 г тиквица 5 целих јаја 200 мл јогурта 7 – 8 кашика уља 1 кашичица соли 250 г брашна 5 г прашка за пециво 150 г шунке, шункарице и сличнога 150 г сира траписта Припрема: Тиквице изрендати на крупно ренде и посолити са пола кашичице соли. Промешати и оставити да одстоји. Исецкати шунку и изрендати сир.

Pročitajte i  Данас славимо Светог апостола Матеја: Сви који имају ФИНАНСИЈСКЕ ПРОБЛЕМЕ ТРЕБА ДА ИЗГОВОРЕ ОВЕ РЕЧИ

Укључити рерну на 200 степени. Умутити јаја са ољу. Додати јогурт и уље и опет умутити. Додати затим брашно и прашак за пециво и све сјединити. Оцедити тиквице, додати шунку и сир и све измешати.

Истрести у подмазан плех 33 x 23 или сличних димензија и ставити да се пече између 50 и 60 минута зависно од рерне и тога колико волите да је корица печена. Печену питу са тиквицама извадити из рерне, прохладити па послужити.

Pročitajte i  Уочи Аранђеловдана: О анђелима и првом међу њима, архангелу Михаилу

Пријатно.

Извор: Домаћи рецепти

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име