Јогурт коцке: Јефтин колач који се брзо и лако спрема (ВИДЕО)

0
2597
Фото: Јутјуб/принтскрин/ SOS Kuhinja/Kitchen

Састојци за тесто: 4 жуманца, 190 г путера, 2 кашичице ванил шећера, прстохват соли, мало лимунове корице, 300 г оштрог брашна, 1 кашичица прашка за пециво.

За надев: 4 беланца, 150 г шећера, 3 чаше јогурта (3×180 мл), 2 чаше павлаке, 5 кашика оштрог брашна, 2 кашичице ванил шећера.

Припрема: Путер пенасто умутити са 100 г шећера, ванил шећером и сољу, па додати жуманца једно по једно уз непрестано мућење. Додати рендану корицу лимуна, брашно и прашак за пециво, па лагано сјединити кашиком. На крају умесити рукама. Месите брзо, како се тесто не би грејало рукама.

Pročitajte i  Кад кућа замирише: Рецепт за колач са јабукама и циметом

Направите облик ваљка, па поделите на два једнака дела. Једну половину пресеците на три једнака дела, ставите у пластичну кесу и одложите у замрзивач на 30 минута (раздвојте их у кеси и положите тако да се не спајају). Преосталу половину такође ставите у пластичну кесу и ставите у фрижидер на 30 минута.

Pročitajte i  Беле бајадере са кокосом: Незаобилазни ситни колач који сви ОДМАХ ПОЈЕДУ!

За то време направите фил. Умутите беланца и постепено додајте 150 г шећера.

Треба да се добије чврст снег. У посебној посуди сједините јогурт и павлаку, па додајте ванил шећер и брашно. Лепо измешајте да се све фино сједини, па умешајте беланца лагано, кашику по кашику.

Папир за печење раширите на радној површини, па извадите тесто из фрижидера, поспите брашном и растањите оклагијом на правоугаоник величине плеха у којем ћете пећи колач (нека не буде превише плитак). Пребаците га заједно са папиром у плех и лепо поравнајте, па прелијте филом.

Pročitajte i  Да ли је реално да ОВОЛИКО КОШТАЈУ прженице у Београду? Сиротињско јело од бајатог хлеба данас је луксузни доручак

Преко фила нарендајте тесто из замрзивача. Пеците око 30 минута на 180 степени. Исеците на коцке, сложите на тацну за служења, па поспите са мало шећера у праху.

Уживајте!

Sos Kitchen/Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име