Jogurt kocke: Jeftin kolač koji se brzo i lako sprema (VIDEO)

0
2378
Foto: Jutjub/printskrin/ SOS Kuhinja/Kitchen

Sastojci za testo: 4 žumanca, 190 g putera, 2 kašičice vanil šećera, prstohvat soli, malo limunove korice, 300 g oštrog brašna, 1 kašičica praška za pecivo.

Za nadev: 4 belanca, 150 g šećera, 3 čaše jogurta (3×180 ml), 2 čaše pavlake, 5 kašika oštrog brašna, 2 kašičice vanil šećera.

Priprema: Puter penasto umutiti sa 100 g šećera, vanil šećerom i solju, pa dodati žumanca jedno po jedno uz neprestano mućenje. Dodati rendanu koricu limuna, brašno i prašak za pecivo, pa lagano sjediniti kašikom. Na kraju umesiti rukama. Mesite brzo, kako se testo ne bi grejalo rukama.

Pročitajte i  Manastir u kome se patrijarh Pavle izlečio: Koračao je ovom stazom i doživeo isceljenje od teške bolesti

Napravite oblik valjka, pa podelite na dva jednaka dela. Jednu polovinu presecite na tri jednaka dela, stavite u plastičnu kesu i odložite u zamrzivač na 30 minuta (razdvojte ih u kesi i položite tako da se ne spajaju). Preostalu polovinu takođe stavite u plastičnu kesu i stavite u frižider na 30 minuta.

Pročitajte i  Vaskršnja poslanica patrijarha Porfirija: Dok se vode bespoštedni ratovi u svetu, najviše stradanja podnosi običan čovek

Za to vreme napravite fil. Umutite belanca i postepeno dodajte 150 g šećera.

Treba da se dobije čvrst sneg. U posebnoj posudi sjedinite jogurt i pavlaku, pa dodajte vanil šećer i brašno. Lepo izmešajte da se sve fino sjedini, pa umešajte belanca lagano, kašiku po kašiku.

Papir za pečenje raširite na radnoj površini, pa izvadite testo iz frižidera, pospite brašnom i rastanjite oklagijom na pravougaonik veličine pleha u kojem ćete peći kolač (neka ne bude previše plitak). Prebacite ga zajedno sa papirom u pleh i lepo poravnajte, pa prelijte filom.

Pročitajte i  Uskršnji zeka koji deci donosi poklon: Zašto je zec simbol Vaskrsa ako kokoška nosi jaja u gnezdu?

Preko fila narendajte testo iz zamrzivača. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Isecite na kocke, složite na tacnu za služenja, pa pospite sa malo šećera u prahu.

Uživajte!

Sos Kitchen/Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime