Јогурт коцке: Јефтин колач који се брзо и лако спрема (ВИДЕО)

0
1655
Фото: Јутјуб/принтскрин/ SOS Kuhinja/Kitchen

Састојци за тесто: 4 жуманца, 190 г путера, 2 кашичице ванил шећера, прстохват соли, мало лимунове корице, 300 г оштрог брашна, 1 кашичица прашка за пециво.

За надев: 4 беланца, 150 г шећера, 3 чаше јогурта (3×180 мл), 2 чаше павлаке, 5 кашика оштрог брашна, 2 кашичице ванил шећера.

Припрема: Путер пенасто умутити са 100 г шећера, ванил шећером и сољу, па додати жуманца једно по једно уз непрестано мућење. Додати рендану корицу лимуна, брашно и прашак за пециво, па лагано сјединити кашиком. На крају умесити рукама. Месите брзо, како се тесто не би грејало рукама.

Pročitajte i  Пијте и мршавите! Довољно је само 5 дана - Чај од першуна чува здравље и витку линију

Направите облик ваљка, па поделите на два једнака дела. Једну половину пресеците на три једнака дела, ставите у пластичну кесу и одложите у замрзивач на 30 минута (раздвојте их у кеси и положите тако да се не спајају). Преосталу половину такође ставите у пластичну кесу и ставите у фрижидер на 30 минута.

Pročitajte i  До сада непозната писма краља Милана стигла у Србију: Због ОВОГА уџбенике из историје писаћемо испочетка

За то време направите фил. Умутите беланца и постепено додајте 150 г шећера.

Треба да се добије чврст снег. У посебној посуди сједините јогурт и павлаку, па додајте ванил шећер и брашно. Лепо измешајте да се све фино сједини, па умешајте беланца лагано, кашику по кашику.

Папир за печење раширите на радној површини, па извадите тесто из фрижидера, поспите брашном и растањите оклагијом на правоугаоник величине плеха у којем ћете пећи колач (нека не буде превише плитак). Пребаците га заједно са папиром у плех и лепо поравнајте, па прелијте филом.

Pročitajte i  Малена краљица Таре: Јединствена птичица строго је заштићена врста у Србији!

Преко фила нарендајте тесто из замрзивача. Пеците око 30 минута на 180 степени. Исеците на коцке, сложите на тацну за служења, па поспите са мало шећера у праху.

Уживајте!

Sos Kitchen/Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име