Jogurt kocke: Jeftin kolač koji se brzo i lako sprema (VIDEO)

0
1471
Foto: Jutjub/printskrin/ SOS Kuhinja/Kitchen

Sastojci za testo: 4 žumanca, 190 g putera, 2 kašičice vanil šećera, prstohvat soli, malo limunove korice, 300 g oštrog brašna, 1 kašičica praška za pecivo.

Za nadev: 4 belanca, 150 g šećera, 3 čaše jogurta (3×180 ml), 2 čaše pavlake, 5 kašika oštrog brašna, 2 kašičice vanil šećera.

Priprema: Puter penasto umutiti sa 100 g šećera, vanil šećerom i solju, pa dodati žumanca jedno po jedno uz neprestano mućenje. Dodati rendanu koricu limuna, brašno i prašak za pecivo, pa lagano sjediniti kašikom. Na kraju umesiti rukama. Mesite brzo, kako se testo ne bi grejalo rukama.

Pročitajte i  Ovo je prva srpska epska pesma: Postojbina joj je Smederevo, a zapisana je čak u Italiji

Napravite oblik valjka, pa podelite na dva jednaka dela. Jednu polovinu presecite na tri jednaka dela, stavite u plastičnu kesu i odložite u zamrzivač na 30 minuta (razdvojte ih u kesi i položite tako da se ne spajaju). Preostalu polovinu takođe stavite u plastičnu kesu i stavite u frižider na 30 minuta.

Pročitajte i  Zaštita broj 1 od virusa! Evo kako da sami napravite osveživač vazduha, koji dezinfikuje

Za to vreme napravite fil. Umutite belanca i postepeno dodajte 150 g šećera.

Treba da se dobije čvrst sneg. U posebnoj posudi sjedinite jogurt i pavlaku, pa dodajte vanil šećer i brašno. Lepo izmešajte da se sve fino sjedini, pa umešajte belanca lagano, kašiku po kašiku.

Papir za pečenje raširite na radnoj površini, pa izvadite testo iz frižidera, pospite brašnom i rastanjite oklagijom na pravougaonik veličine pleha u kojem ćete peći kolač (neka ne bude previše plitak). Prebacite ga zajedno sa papirom u pleh i lepo poravnajte, pa prelijte filom.

Pročitajte i  Laž koja se ŠIRI internetom: Žena u 26-ici stavila plastičnu KOFU na glavu zbog koronavirusa

Preko fila narendajte testo iz zamrzivača. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Isecite na kocke, složite na tacnu za služenja, pa pospite sa malo šećera u prahu.

Uživajte!

Sos Kitchen/Stil

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime