Јунећа плећка из лонца: Мекано и сочно месо, које се само одваја

0
948
Фото: Flicker

Састојци:
1,5 кг јунетине од плећке
уље
4 кашике путера
2 средње главице црвеног лука
4 шаргарепе
веза целера
300 гр печурака
1 пашканат
главица белог лука
150 гр парадајз пиреа
2 листа лорбера
3 гранчице рузмарина
300 мл црног вина
1 литар јунеће бистре супе

Припрема:

Ољуштите шаргарепу и пашканат и исеците на комаде дужине око 5 цм.

Главици белог лука одсеците само врх тако да сви ченови остану повезани. Печурке оперите, црни лук ољуштите и исеците на четвртине.

Pročitajte i  Храна која окрепљује организам од упале плућа: Враћа енергију и јача цело тело

Угрејте рерну на 170 степени.

Посолите и побиберите месо.

У великом лонцу угрејте уље и испржите место са свих страна, тако да добије корицу (3 до 4 минута са сваке стране).

Извадите месо на тањир.

У масноћу додајте путер и припремљено поврће и бели лук па мешајте на тишој ватри 8 до 10 минута.

Pročitajte i  Пар корака до НАЈХРСКАВИЈЕГ кромпира на свету: Унутра остају мекани, а споља савршено хрскави

Додајте парадајз пире и динстајте око пет минута.

Додајте лорбер, рузмарин и вино, па кувајте на тихој ватри 5 до 7 минута.

Вратите месо у лонац. Додајте јунећу супу, поклопите лонац и ставите га у рерну.

Kрчкајте месо 2 сата и 20 минута. Kад извадите лонац, оставите га на собној температури десетак минута, па извадите месо на тањир за послуживање.

Pročitajte i  Искрена порука монаха Арсенија Српкињама: Голотињом ћете привући само мушкарце јефтиније од вас!

Лорбер и рузмарин баците, ченове белог лука пажљиво истисните, а љуске баците. Сос послужите у чинијицама, месо гарнирајте поврћем и додајте печени или барени кромпир или пиринач по жељи.

(Лепа и срећна)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име