Необична и задивљујућа љубавна прича Мише Јанкетића: Он је имао 28, а она само 16 кад су се заволели

1
15159

Глумац Михајло Миша Јанкетић ожењен је годинама балерином и глумицом Свјетланом Кнежевић. Мишу Јанкетића имамо прилику да гледамо у многим представама и телевизијским серијама. Његова супруга Свјетлана била је стална чланица ансамбла Позоришта на Теразијама. Остала је највише упамћена по серији Грлом у јагоде, представи Цигани лете у небо и мањој улози у популарној тв серији Лисице.

Прича о љубави Михајла и Свјетлане крунисана је браком и чак четворо деце: Марко и Милица Јанкетић познати су као глумци, затим балерина Ива Ћирић и полицајац Радомир Јанкетић.

Њихово познанство било је готово судбинско и посебно романтично. Миша је од Свјетлане старији 12 година, а нису само године него и километри правили додатну раздаљину…

“Свјетлана је била врло млада када смо се срели у Сарајеву. Имала је 16, а ја 28 година. Била је веома лепа девојчица. И дан-данас је лепа. Била је заљубљена у другог младића. Тада сам био зрео човек, доста рано сам деловао ауторитативно. Хтео сам брже да остарим. Они су се разишли, па сам је тешио.

Говорио сам јој се се не секира, да ћу се, када буде одрасла, оженити њом. Баш је тако било. Кад је имала 22 године, отишао сам у Сарајево, узео је и оженио. Одржао сам обећање. Истина, у међувремену је било неких малих песмица и неких писама, јер она је тад учила балетску школу у Санкт Петерсбургу, у Лењинграду, а ја сам био овде, па смо се мало дописивали. И, ето, тако, и ту прође 40 година, малтене”, испричао је овако Миша Јанкетић пре неколико година за домаће медије.

Сећање Свјетлане Кнежевић на познанство са својим супругом било је овакво:

“Упознао нас је наш заједнички пријатељ Златан Дориц. Миша прича да је на снимању филма Хороскоп рекао: „Видите ли ону малу? Кад порасте, ја ћу је оженити.“ Филм су снимали на мору, ја сам имала 16 година. Другарица и ја смо се пријавиле за статирање да би који дан продужиле летовање. После четири године смо се заиста почели дружити. Лепа прича. Што се тиче деце, ја сам била иницијатор. Да ми је Бог дао, било би их више”, испричала је Свјетлана.

Михајло Миша Јанкетић, гостујући у емисији Вече са Иваном Ивановићем, испричао је једну анегдоту. Једна млада новинарка питала је нашег глумца колико је дуго у браку на шта је он одговорио: “40 година, 45. Имам четворо деце, имам и унуке…” Потом га је новинарка затекла питањем: “Да ли Ви волите своју жену?” Миша Јанкетић дао је одговор који се може сматрати једном од најлепших изјава о љубави:

ljubavna priča Miše Janketića

“Затечен неделикатним питањем, рекао сам јој, слушај, после толико времена и толико деце, девојко… Да ли волим своју жену? Не знам. Не знам да ли волим своју жену, али знам да бих тешко без ње могао да живим”.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име