Љутеница по рецепту руских домаћица: Пикантни додатак јелу од печених паприка пун витамина

0
1011
Foto: Jutjub/printskrin

Састојци:

4 црвене паприке
2 главице белог лука
4 љуте папричице
250 мл уља
250 мл воде
1 кашичица соли
70 г шећера
2 кашике сирћета

Припрема:

Паприку очистите од семенки, па је исеците на дебље штапиће. У плех за печење ставите алуминијумску фолију коју сте намазали уљем. Поређајте паприку, покријте другим парчетом фолије и ставите да се пече на 200 степени око пола сата. Љуте папричице немојте да чистите од семенки, само им уклоните петељке и исеците на мање комаде. Ставите их у сецка заједно са очишћеним белим луком и све самељите да буде што ситније. Добијену смесу пребаците у шерпицу, сипајте уље, воду, со и шећер. Све добро промешајте, па кувајте на умереној ватри уз константно мешање. Kада почне да ври склоните са рингле, сипајте сирће и све заједно крчкајте неких 5 минута. Kада је паприка из рерне печена, поређајте је у теглу, па залијте смесом из шерпице до врха. Затворите поклопац, па окрените теглу наопако и оставите тако док се не охлади. Љутеницу чувајте на тамном и хладном месту, а након отварања држите је у фрижидеру.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име