Њене хитове и данас наручујемо по кафанама: Тужан живот певачице која је отпевала “На Ускрс сам се родила”

0
976
Фото_ Јутјуб/принтскрин/РТС

У народу је мало познато да чувену песму “На Ускрс сам се родила” пева Василија Радојчић, која је живела животом потпуно другачијим него данашњи певачице.

Певачица Василија Радојчић отпевала је чувену песму “На Ускрс сам се родила”, а њен живот није био нимало лак.

Она је преминула пре десет година, а њене песме и дан данас живе. Међу њима су бројни хитови које често наручујемо у кафанама.

“Димитријо, сине Митре”, “Весели се кућни домаћине”, “Мој Милане кад у војску пођеш”, “На Ускрс сам се родила”, “Мито, бекријо”, “Ајде Јано, коло да играмо”, “Јел’ ти жао што се растајемо”, “Запевала сојка птица” и многе друге, само су неке од песама које је Василија опевала.

Pročitajte i  Ледена посластица од само 5 састојака: Направите најкремастији сладолед од кафе за мање од 15 минута!

О њеном приватном животу мало се зна, а у једном интервјуу открила је да је остала без мужа.

“Супруг Милан ми је умро пре шест година, а чини ми се да је то било јуче, још тугујем за њим… Повредиле су ме и колеге музичари, естрадну пензију нисам добила иако сам неколико пута подносила захтев. Kада је пензија изгласана, требало је да је први добијемо Цуне Гојковић и ја. Он је пензију добио, мене су заборавили, иако важим за певачицу која има највише снимљених песама у фонотеци Радио Београда. Недавно сам за ПГП РТС снимила 60 антологијских песама, обећали су да ће ми објавити троструки албум, а онда су десетак мојих песама стрпали у некакав заједнички музички пројекат за који још не знам шта представља. Kако да певам када ми се плаче”, рекла је Василија у једном интервјуу давне 1980. године и присетила се тренутка када је први пут срела љубав свог живота, бубњара Милана Ђорђевића.

Pročitajte i  "Београдски ноћни маркет" поново са вама на пијаци "Скадарлија"

“Сећам се да сам Милана први пут угледала како излази из кафане “Морнар” у центру Београда. Била сам с друге стране улице, очи су ми се буквално залепиле за тог мушкарца, а нисам знала ни ко је ни шта ради. Умало се нисам срушила када сам кренула са оркестром Душана Радетића на турнеју по Бугарској и тако сазнала да је Милан члан Душковог бенда. Милан и ја смо се спанђали на тој турнеји и више се нисмо развајали. Он је касније постао музички уредник продукције грамофонских плоча Радио Београда, а ја певачица. Родила сам му ћерку Мирјану која је сада девојка”, причала је Василија.

Pročitajte i  Ако чезнете за БОГАТСТВОМ И НОВЦЕМ обавезно прочитајте речи Аве Јустина Ћелијског: Свети отац

Василија Радојчић је рођена у Kрагујевцу, где је завршила гимназију. После тога уписала је студије француског језика на Филолошком факултету. Од 1958. била је солиста Радио Београда, а од 1961. почиње да снима за ПГП-РТС. Певачку каријеру је почела шездесетих година 20. века. Многе њене песме постале су хитови које слушају различите генерације. Kвалитетне интерпретације и глас обојен емоцијама привукли су велики број поштовалаца. Kремирана је на Новом Гробљу у Београду 2011. године.

Извор: Стил.Курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име