Počela je sezona kajsija.
Ovo, mnogima omiljeno sezonsko voće, može mnogim domaćicama poslužiti kao prava inspiracija za pravljenje preukusnih kolača.

Mnoge domaćice od viška kajsije vole da naprave i džem.
Mi smo izdvojili jedan recept koji ne sadrži nikakve veštačke dodatke, ni konzervans.

džem od kajsija

Evo šta vam je potrebno:
5 kg kajsija, zdravih, opranih i očišćenih od koštica (ljuska se ne skida)
2kg šećera (najviše)
Priprema:

Pročitajte i  Evo šta treba uraditi sa slavskom svećom posle slave, da se ne ogrešite

Kajsije isecite na pola i poređajte ih u šerpu.

Zatim šerpu stavite na ringlu, poklopite je i kuvajte kajsije do 15 minuta na visokoj temperaturi. S vremena na vreme podignite poklopac i promešajte ih da vam ne bi zagorele.
Nikakvu tečnost ne treba dodavati, jer će kajsije same odmah pustiti sok i u njemu se krčkati.

Pročitajte i  Recept za najzdraviju zimnicu na svetu: Cvekla iz tegle bogata vitaminima popravlja krvnu sliku i štiti imunitet

Nakon 15 minuta, vatru smanjite, pa kajsije kuvajte narednih sat vremena.
Za sve to vreme, morate voditi računa o njima da ne zagore.

Posle sat vremena dodajte šećer, pa sve zajedno kuvajte još 20 minuta.

Skinite ih sa vatre, nakon tih 20 minuta, a zatim sipajte u malko zagrejane tegle.

Pročitajte i  Zvali su ga drugi Obilić: Sa fronta se vratio sa 8 rana i 10 ordenja! Odbio je stan i penziju u Francuskoj i umro siromašan u rodnom selu

Tegle zatvorite i ostavite da se džem prohladi. Držite ih na tamnom i suvom mestu.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime