Почела је сезона кајсија.
Ово, многима омиљено сезонско воће, може многим домаћицама послужити као права инспирација за прављење преукусних колача.

Многе домаћице од вишка кајсије воле да направе и џем.
Ми смо издвојили један рецепт који не садржи никакве вештачке додатке, ни конзерванс.

џем од кајсија

Ево шта вам је потребно:
5 кг кајсија, здравих, опраних и очишћених од коштица (љуска се не скида)
2кг шећера (највише)
Припрема:

Pročitajte i  Обичаји на Светог Василија Острошког - Ову ствар треба да ураде СВИ који желе да им СВЕТАЦ ПОМОГНЕ

Кајсије исеците на пола и поређајте их у шерпу.

Затим шерпу ставите на ринглу, поклопите је и кувајте кајсије до 15 минута на високој температури. С времена на време подигните поклопац и промешајте их да вам не би загореле.
Никакву течност не треба додавати, јер ће кајсије саме одмах пустити сок и у њему се крчкати.

Pročitajte i  Одакле води порекло наша традиционална капа шајкача: Изненађење за многе - није у питању Шумадија

Након 15 минута, ватру смањите, па кајсије кувајте наредних сат времена.
За све то време, морате водити рачуна о њима да не загоре.

После сат времена додајте шећер, па све заједно кувајте још 20 минута.

Скините их са ватре, након тих 20 минута, а затим сипајте у малко загрејане тегле.

Pročitajte i  Храм руске војске отворен на Дан победе: Погледајте како изгледа најраскошније православно здање

Тегле затворите и оставите да се џем прохлади. Држите их на тамном и сувом месту.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име