Почела је сезона кајсија.
Ово, многима омиљено сезонско воће, може многим домаћицама послужити као права инспирација за прављење преукусних колача.

Многе домаћице од вишка кајсије воле да направе и џем.
Ми смо издвојили један рецепт који не садржи никакве вештачке додатке, ни конзерванс.

џем од кајсија

Ево шта вам је потребно:
5 кг кајсија, здравих, опраних и очишћених од коштица (љуска се не скида)
2кг шећера (највише)
Припрема:

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Кајсије исеците на пола и поређајте их у шерпу.

Затим шерпу ставите на ринглу, поклопите је и кувајте кајсије до 15 минута на високој температури. С времена на време подигните поклопац и промешајте их да вам не би загореле.
Никакву течност не треба додавати, јер ће кајсије саме одмах пустити сок и у њему се крчкати.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  

Након 15 минута, ватру смањите, па кајсије кувајте наредних сат времена.
За све то време, морате водити рачуна о њима да не загоре.

После сат времена додајте шећер, па све заједно кувајте још 20 минута.

Скините их са ватре, након тих 20 минута, а затим сипајте у малко загрејане тегле.

Pročitajte i  Разноликост писма и језика: Народи у Европи који не користе латиницу

Тегле затворите и оставите да се џем прохлади. Држите их на тамном и сувом месту.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име