Састојци:
20 грама квасца
100 грама маслаца
4 грама соли
50 грама шећера
1,5 дл млека
0,5 дл воде
500 грама глатког брашна
мало маслаца за премазивање
пекмез
чоколада (по жељи)
шећер у праху за посипање
Припрема:
Kвасац, пола количине шећера, млако млеко и воду помешајте и оставите на собној температури док квасац не надође.
Брашно, со и остатак шећера измешајте, те додајте једно јаје и маслац који се опустио.
Додајте течност с квасцем и све добро измешајте док не добијете тесто, те оставите да одстоји 20-ак минута.
Тесто разваљајте на танко, те исецкајте а коцке од 8 до 10 центиметара, а у средину ставити надев.
Замотајте и сложите у посуду премазану маслацем, те пустите још 15-ак минута.
Након што је тесто одстајало премажите га измућеним јајем, како би добило лепу боју.
Пеците на 180 Целзијуса отприлике 20 минута.
Kад су бухтле готове поспите их шећером у праху.