Џем цури из њих: Мекане бухтле по старинском рецепту

0
2150

Састојци:

20 грама квасца
100 грама маслаца
4 грама соли
50 грама шећера
1,5 дл млека
0,5 дл воде
500 грама глатког брашна
мало маслаца за премазивање
пекмез
чоколада (по жељи)
шећер у праху за посипање

Припрема:

Kвасац, пола количине шећера, млако млеко и воду помешајте и оставите на собној температури док квасац не надође.
Брашно, со и остатак шећера измешајте, те додајте једно јаје и маслац који се опустио.
Додајте течност с квасцем и све добро измешајте док не добијете тесто, те оставите да одстоји 20-ак минута.
Тесто разваљајте на танко, те исецкајте а коцке од 8 до 10 центиметара, а у средину ставити надев.
Замотајте и сложите у посуду премазану маслацем, те пустите још 15-ак минута.
Након што је тесто одстајало премажите га измућеним јајем, како би добило лепу боју.
Пеците на 180 Целзијуса отприлике 20 минута.
Kад су бухтле готове поспите их шећером у праху.

Pročitajte i  Имамо посебну понуду за наше читаоце! Представљамо вам књигу СРБИЈОМ која ће вас очарати јер поносно представља нашу предивну земљу  
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име