10 благодети говеђег лоја: Подстиче губитак тежине, спречава рак, обнавља енергију

0
979

1. Садржи здраве маст

Прва здравствена корист говеђег лоја је садржај здравих масти. Он је богат засићеним мастима, али су оне у овом случају здраве за срце. Висок садржај засићених масти у говеђем лоју је оно што га чини идеалним за процес кувања. Ове масти су отпорне на високе температуре и не формирају слободне радикале док су изложене топлоти. Дакле, за све оне који кувају на маст, говеђи лој би могао да буде прави избор.

2. Подстиче губитак тежине

За не веровати је, али говеђи лој може помоћи у регулацији телесне тежине. То је могуће због присуства коњуговане линолне киселине (ЦЛА) која може да сагори масти.

Заиста, додавањем говеђег лоја у кување потпомаже се у изградњи идеалне телесне тежине. Пошто је реч о засићеним мастима, конзумирањем говеђег лоја се могу задовољити дневне потребе па се овај лој може користити као алтернатива кокосовом уљу или путеру.

3. Садржи витамине

Присуство масти у говеђем лоју доводи до апсорпције растворљивих витамина А, Д, Е и К. Због тога је он одличан у помагању ефикасне абсорбције храњивих састојака. Њиме се могу прибавити здравствене предности витамина А, као што су спречавање макуларне дегенерације ока или витамина К који помаже јачању костију.

Pročitajte i  Укуси домаћих посластица из Caffe Chiara од сада доступни на Mister D

4. Јача енергију

Ако је некоме потребно више енергије за обављање многих активности, препорука је да се осим редовног вежбања и конзумирања протеинске хране уврсти и говеђи лој у исхрану. Присуство засићених масти у овом лоју обезбедиће одличне залихе енергије потребне људском телу, па је његово присуство у кувању намирница неопходно.

5. Спречава настанак слободних радикала

Следећа здравствена корист говеђег лоја је у спречавању слободних радикала. Ово се дешава због присуства витамина Е који има улогу у смањењу оштећења слободних радикала, упале и успорава процес старења. Као резултат, говеђи лој ће створити заштиту од рака и срчаних болести, али и подстицати јачање имунитета чиме ће се ефикасно спречавати болести.

Pročitajte i  BigPizza од сада доступна на Mister D апликацији

6. Спречава рак

Изненађујуће је да говеђи лој може да спречи рак. Ово његово својство потврђено је присуством ЦЛА, која може да помогне у борби против рака дојке, црева и костију. На основу истраживања које је спровело Одељење за ћелијску биологију и хуману анатомију Универзитета Дејвис из Калифорније показало се да је говеђи лој спречио развој метастазе тумора дојке.

7. Спречава грчеве

Већина жена пати од грчева током ПМС-а. Говеђи лој је материја коју треба узети у обзир, јер присуство витамина Е у њему може помоћи у смањивању глади, анксиозности и грчева. Такође, говеђи лој успешан је у смањењу трајања менструалних болова и губитка крви током оних дана.

8. Подстиче здравље коже

Изненађујуће је и то што говеђи лој може да учини кожу здравијом. То је због присуства засићених масти, јер су засићене масне киселине у стању да изграде блокове здравих кожних ћелија, што их чини важним нутријентом за репарацију и регенерацију коже. Да би се добили оваква корист, све што треба да се уради је конзумирање масног говеђег меса или наношење говеђег лоја на кожу.

Pročitajte i  Пут ка врху: 12 неопходних особина успешних предузетника

9. Промовише здраву косу

Осим што се говеђи лој може користити у сврху бољег здравља и квалитета коже, способан је и да косу учини здравијом, опет захваљујући присуству витамина Е који делује као антиоксидант. Као резултат тога, он спречава оштећење косе и стимулише бољу циркулацију власишта.

10. Влажи тело

Као што је већ речено, говеђи лој може да учини кожу здравијом, а осим поправљања здравља нашег највећег органа, он може да делује и као подмазивач тела. Говеђи лој одлично асистира у влажењу коже, која после наношења има веома глатку и сјајну текстуру. Због мириса који лој има, могуће га је комбиновати са неким од есенцијалних уља као што су пеперминт или лаванда.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име