Упознајте 10 скривених бисера Србије – магична места за која многи нису чули

0
10108
Foto: Pinterest

Представљамо вам скривена блага за која нисте знали да се налазе у Србији, а заиста изгледају нестварно!

1. Доња Локошница, краљевство паприка

Вероватноћа да сте пробали њихову паприку, а да то нисте знали, је огромна. Ово место, надомак Лесковца, је заиста краљевство паприка.

У Доњој Локошници ћете пронаћи сеоске кућице које, уместо фасада, имају низове црвених паприка које их прекривају. Због тога, уколико се нађете на југу Србије, обавезно посетите и ово необично сеоце близу Лесковца.

2. Росомачки лонци

Још се назива и кањон Росомаче, Росомачко грло, Славињски лонци. Ово је несумњиво рај за све љубитеље дивље и нетакнуте природе.

Rosomački kanjon. 💚

A post shared by Biblioteka kreativnosti (@bibliotekakreativnosti) on

3. Врмџа

Мало место у подножју планине Ртањ својом необичношћу годинама привлачи људе.

Ртањ се налази надомак Сокобање и чист планински ваздух и бистро жуборење планинске воде неодољиво привлачи посетиоце у ово мало сеоце.

Pročitajte i  BigPizza од сада доступна на Mister D апликацији

4. Ледена пећина

Импресиван поџемни дворац са фантастичним дворанама и стубовима. Ледена пећина се заиста може сматрати ремек делом природе. Њен проналазак ће вам свакако подстаћи авантуристички дух.

Смештена испод кречњачких литица кањона Увац, до ње се може доћи само чамцем.

5. Водопад Прскало

Уколико сте се некада нашли у прилици да посетите ресавски крај, вероватно сте обишли места попут Ресавске пећине и манастира Манасија.

Међутим, често се заобилази ова заиста необична природна појава у виду овог водопада.

6. Село Власи

Иако заборављено место од стране многих људи, природа свакако да га није запустила. Ове живописне и шаренолике пољане чине једно чудесно дело природе.

Pročitajte i  Владета Јеротић: Дете је управо онакво какав вам је брак!

Смештено близу Пирота, имате могућност да уживате у нетакнутој природи, реци Јерми и мирисима многобројних врста дрвећа, по којима је ово село и познато.

Naš pogled 😍😍😍

A post shared by 🍀Aleksandra Golijan 🌸🌸🌸🌸🌸 (@nanamamasita) on7. Тврђава Бач

Бач је најстарија тврђава у Војводини, подигнута у 14. веку.

Носи назив и средњовековни “водени град”, јер је са свих страна била окружена водом и једино је могло да јој се приђе покретним мостовима.

A post shared by Dunja Zdjelar (Ješić) ☻ (@dunchii_97) on

8. Кањон Темштице

Овај кањон називају и двојником Великог кањона реке Колорадо, који се налази у Америци. Свакако није двојник по својој величини, али његове необичне црвене стене неодољиво подсећају на чувени Колорадо.

Овде можете пронаћи нетакнуту и очувану природу, као и гостољубиве мештане села Топли До.

9. Манастир Сретење

Овај манастир је скривено благо планине Овчар. Скривен пред самим врхом планине, Сретење је склоњено од очију јавности и ушушкано зеленилом ове прелепе природе.

Pročitajte i  Имате савршену пословну идеју? Представљамо вам  девет корака које морате предузети да бисте је претворили у стварност

Претпоставља се да је манастир саграђен у 15. или 16. веку. Многи тврде да је направљен и много раније, а о његовом настанку постоје бројне претпоставке и интересантне легенде.

10. Река Година

Право име ове реке је Врело, а надимак је добила због своје јединствене дужине. Наиме, река је дугачка тачно 365 метара, а поред тога што је једна од најкраћих река, Врело је и бистра речица која се својим водопадом од 10 метара улива у Дрину.

Са старом воденицом на левој обали, два моста, рестораном на самом водопаду, близина планине Таре и језера Перућац, ова река је сигурно туристичко место које ћете желети да посетите.

ddl.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име