15 намирница које скраћују живот особама са високим крвним притиском: Избаците их ОДМАХ

0
1486

Према подацима америчког Центра за контролу болести и превенцију више од половине људи и не зна да има проблем са високим крвним притиском или га не контролише редовно, што доводи до великог ризика по здравље. Висок крвни притисак познат је под називом “тихи убица”, па поред оштећења бубрега и губитка вида често доводи до смртоносног исхода.

висок крвни притисак

Висок крвни пририсак представља озбиљан здравствени проблем широм света, а ако се не контролише може узроковати изненадну смрт, пише Лепа & срећна.

Ако вам је лекар дијагностификовао висок крвни притисак обавезно престаните да једете ове намирнице и продужите себи живот!

Уколико имате проблема са високим крвним притиском потребно је да смањите унос хране која садржи натријум. Америчка асоцијација за срце истиче да вишак натријума доводи до повлачење воде из крвних судова и ствара се вишак крви што проузрокује повећан крвни притисак.

Pročitajte i  Савети доктора Несторовића: Крећите се што више, здраво је и не кошта ништа!

Такође, доказано је да највише натријума уносимо преко соли које у прекомерној дози има у брзој, упакованој и храни из ресторана. Америчка асоцијација за срце упозорава да се у ове намирнице додаје највише натријума:

1. Кифле и переце – једна переца може да садржи и до 230 милиграма натријума.

2. Сухомеснати производи – и до 2 000 милиграма натријума у 100 гр.

3. Пица – једна кришка може да садржи 760 милиграма.

Pročitajte i  Савети доктора Несторовића: Крећите се што више, здраво је и не кошта ништа!

4. Пилетина – само 100 грама готових пилећих штапића за поховање може да садржи 600 милиграма.

висок крвни притисак

5. Супа из кесице – једна шоља супе из кесице може да садржи 940 милиграма натријума.

6. Масна говедина.

7. Јагњетина.

8. Свињетина.

9. Маслац.

10. Сир.

Познато је да прекомерна конзумација шећера доводи до гојазности, високог крвног притиска и холестерола. Међутим, истраживања су доказала да унос шећера може да утиче на повећање крвног притиска без обзира на килажу човека. То је још један разлог више да избаците из свог јеловника следеће посластице:

11. Куповни сокови.

Pročitajte i  Савети доктора Несторовића: Крећите се што више, здраво је и не кошта ништа!

13. Слатки млечни производи, као што су воћни јогурт или сладолед.

Ако често једете храну која садржи велику количину транс масти ризикујете да добијете повећан холестерол, срчано обољење, мождани удар или дијабетес типа 2. Уколико патите од високог крвног притиска обавезно избегавајте ову храну:

висок крвни притисак

14. Кокице.

15. Маргарин.

Крвни притисак мора редовно да се контролише, али потрудите се да сами будете свој најбољи саветник и избегните храну која вам свакодневно угрожава здравље. Потрудите се да из свог јеловника избаците штетне намирнице како би се ваше здравствено стање поправило и како би себи осигурали дуг живот.

Лепа & Срећна

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име