298 PROČITANIH KNJIGA ZA GODINU DANA: Ovim statusom može se pohvaliti devojčica koja ima samo šest godina!

0
127

Biblioteka grada Beograda danas je povodom 86 godina rada, prvi put dodelila nagradu najaktivnijim čitaocima koji su pozajmili najveći broj knjiga u protekloj godini, a to je za ovo godinu 298 pročitanih knjiga!

298 pročitanih knjiga
Foto: Blic

Novoustanovljena nagrada “Čitalac godine” dodeljena je šestogodišnjoj Nadi Lazarević iz Mladenovca, u kategoriji dece do 14 godina, jer je pročitala čak 298 knjiga u protekloj godini. U kategoriji odraslih, nagrada je uručena Ljiljani Tadić za pročitanih 239 knjiga.

Pročitajte i  Simboliše tugu Kosovskog boja: Crkveni svećnjak koji je napravljenod pobedničkog oružja:
298 pročitanih knjiga
Foto: Blic

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov rekla je da je zadovoljna rezultatima koje je Biblioteka postigla za 86 godina rada i da je ustanova sa nikad manjim kolektivom ostvarila odlične rezultate.
Ove godine težićemo tehnološkom napretku da bi se podstaklo tradicionalno čitanje. Zato smo napravili prve 3D printere sa kojima deca mogu da kreiraju šta žele, nov sajt koji preporučuje čitanje i na google prodavnici android aplikaciju Biblioteke grada – rekla je Jasmina Ninkov.

Pročitajte i  Елегантни становник Царске баре: Велика бела чапља - РЕТКА птица изузетне лепоте

Ministar kulture i informisanjaVladan Vukosavljević svim zaposlenima je čestitao praznik i poželeo uspeh u radu.

Između naše egzistencije, odnosno onoga što mi jesmo i između onoga što nam literatura i književnost nudi postoji jaka i neraskidiva veza, a te veze gaje i osnažuju biblioteke – rekao je Vukosavljević i dodao da će Ministarstvo težiti da pomogne Biblioteci da unapredi svoj rad.

Pročitajte i  ЦВЕТ НАСТАО ОД ЕВИНИХ СУЗА: Ђурђевак чува срце и доноси љубав и срећу

1

Nagrada Gligorije Vozarović” za najboljeg izdavača u 2016. godini dodeljena je Javnom preduzeću “Službeni glasnik”, dok je nagrada za najboljeg knjižara u 2016. pripala Mariji Janković iz Srpske književne zadruge. Nagrada “Marija Ilić Agapova” za najboljeg bibliotekara uručena je predsednici nadzornog odbora Bibliotekarskog društva Srbije Veri Petrović.

Izvor: blic

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име