1. Салата са пилетином, празилуком и кикирикијем
Састојци:
450 – 500 г окоштеног батака
1 мањи струк празилука
250 г крем сира
2 чаше киселе павлаке
100 г печеног кикирикија
мало печеног сусама за декорисање
Припрема:
Исецкајте батак на коцкице и пропржите да добије боју. За то време, ситно исецкајте празилук и мало уситните печени кикирики. У већој чинији помешајте павлаку, крем сир, празилук и кикирики, а кад буде готова и пилетина, додајте и њу. Одозго поспите сусам који сте претходно на сувом тигању загрејали само онолико колико је потребно да промени боју.
Салата са паризером
Састојци
:
250 г паризера
200 г кукуруза смрзнутог
4 кувана јајета
150 г шаргарепе
100 г качкаваља
мајонез
Припрема:
Паризер исеците на траке и поређајте по дну тепсије, па сипајте мајонез. Затим поређајте кукуруз, па мајонез, онда изрендајте јаја која сте скували, па мајонез. На крају рендана кувана шаргарепа, мајонез и рендани тврди сир. Ставите у фрижидер на сат времена.
Салата са кикирикијем и пилећим прсима
Састојци:
400 г павлаке
50 г мајонеза
150 г сусама
100 г печеног кикирикија
400 г пилећих прса
Припрема:
Пилећа прса уситните, а сусам пропржите у сувом тигању кратко и оставите да се охлади. У посуди помешајте павлаку, мајонез, сусам и кикирики који се уситнили у блендеру. Лепо промешајте да се састојци сједине. Додајте пилећа прса и опет све састојке лепо сједините.
Извор: Ствар укуса