3 рецепта за најјефтиније славске салате: Одлично иду уз сва јела, нико им неће одолети!

0
700
Фото:Јутјуб/принтскрин

1. Салата са пилетином, празилуком и кикирикијем

Састојци:
450 – 500 г окоштеног батака
1 мањи струк празилука
250 г крем сира
2 чаше киселе павлаке
100 г печеног кикирикија
мало печеног сусама за декорисање

Припрема:

Исецкајте батак на коцкице и пропржите да добије боју. За то време, ситно исецкајте празилук и мало уситните печени кикирики. У већој чинији помешајте павлаку, крем сир, празилук и кикирики, а кад буде готова и пилетина, додајте и њу. Одозго поспите сусам који сте претходно на сувом тигању загрејали само онолико колико је потребно да промени боју.

Pročitajte i  Како је кнез Михаило спречио да се поруше Калемегдан и Смедеревска тврђава

Салата са паризером
Састојци
:
250 г паризера
200 г кукуруза смрзнутог
4 кувана јајета
150 г шаргарепе
100 г качкаваља
мајонез

Припрема:

Паризер исеците на траке и поређајте по дну тепсије, па сипајте мајонез. Затим поређајте кукуруз, па мајонез, онда изрендајте јаја која сте скували, па мајонез. На крају рендана кувана шаргарепа, мајонез и рендани тврди сир. Ставите у фрижидер на сат времена.

Pročitajte i  Веровања на Часне вериге: Од Верижица настаје блаже време, а ево шта НИКАКО не смете радити на овај дан

Салата са кикирикијем и пилећим прсима

Састојци:
400 г павлаке
50 г мајонеза
150 г сусама
100 г печеног кикирикија
400 г пилећих прса

Припрема:

Пилећа прса уситните, а сусам пропржите у сувом тигању кратко и оставите да се охлади. У посуди помешајте павлаку, мајонез, сусам и кикирики који се уситнили у блендеру. Лепо промешајте да се састојци сједине. Додајте пилећа прса и опет све састојке лепо сједините.

Pročitajte i  Рука Светог Јована Крститеља: Светиња која је прешла велики пут од Јерусалима до Цетиња

Извор: Ствар укуса

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име