Sastojci:
Rolat sa šargarepom i kobasicama
9 tortilji
200 g dimljene kobasice
250 g šargarepe
150-200 g majoneza
100-150 g tvrdog sira
Rolat sa sardinama
9 tortilji
1 konzerva sardine
3 jajeta
100-150 g tvrdog sira
150-200 g majoneza
peršun
2-3 čena belog luka
Rolat sa ajvarom
9 tortilji
200 g ajvara
3 jajeta
2 manja sveža krastavca (ili jedan veći)
50 g majoneza
Priprema:
Prvi rolat: Kobasicu, sir i šargarepu izrendajte. Stavite jednu tortilju, pa drugu stavite do pola prve, a treću do pola druge, pa premažite majonezom. Posipte rendanu kobasicu i rasporedite. Preko stavite na isti način još 3 tortilje, premažite majonezom, pa pospite šargarepu. Opet stavite 3 tortilje na isti način, premažite majonezom i pospite sirom. Urolajte, pa stavite u providnu foliju i ohladite u frižideru.
Drugi rolat: Jaja skuvajte, pa izrendajte, kao i sir, a peršun iseckajte. Zatim u majonez dodajte mleveni beli luk i promešajte, a sardinu procedite. Stavite jednu tortilju, pa drugu stavite do pola prve, a treću do pola druge, pa premažite majonezom. Pospite peršunom i sirom, pa preko na isti način stavite još tri tortilje. Premažite majonezom i pospite izmervljenu sardinu preko. Zatim stavite na isti način još 3 tortilje i pospite kuvanim jajima. Urolajte i stavite u providnu foliju, pa ohladite u frižideru.
Treći rolat: Jaja skuvajte i izrendajte, a zatim i krastavac izrendajte, pa lepo ocedite. Stavite jednu tortilju, pa drugu stavite do pola prve, a treću do pola druge, pa premažite ajvar preko. Poređajte još 3 tortilje na isti način, pa premažite majonezom i pospite krastavcem. Preko stavite još 3 tortilje na isti način, premažite majonezom i pospite kuvana jaja. Urolajte i stavite u providnu foliju, pa ohladite u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa