3 ствари којих се морате одрећи како бисте били срећни: Привлаче несрећу и краду позитивну енергију

0
1186

Свакодневно са собом носимо непотребан животни терет и бројне лоше навике због којих се често осећамо празно, несрећно и неиспуњено.

Како бисмо задржали позитивну енергију која нам је потребна да будемо срећни, потребно је да у животу направимо мале – велике промене. Представљамо вам три једноставне ствари којих морате да се одрекнете како бисте били срећнији и задовољнији:

sreca

1. Тежње за савршенством

Савршен посао, савршен брак, савршена породица, савршено тело… све су то циљеви за којима жудимо, а који заправо не постоје. Иако нам се често чини да је трава у суседном дворишту увек зеленија, реч је само о привиду.

Ништа око нас није савршено и нико нема савршен живот као из филма и зато је важно да не жудите за савршенством и уживате у малим стварима.

2. Негативан став

Психолози објашњавају да негативне мисли и песимизам значајно утичу на наше расположење, а тиме и на нашу срећу.

Наши животи препуни су негативних догађаја и ситуација које често не можемо да избегнемо већ с њима морамо да се носимо, па вам додатне негативне мисли заиста нису потребне.

Када следећи пут будете имали негативно мишљење о себи, свом послу, партнеру или неком другом животном аспекту, застаните и у свему томе покушајте да пронађете позитивну страну. Видећете да она заиста постоји.

depresija

3. Живот у прошлости

Гомилање негативних осећања најчешће је узроковано размишљањем о прошлости.

Било да се ради о фрази „да сам барем тада…“ и „могла сам…“ или пак патњом за бившом везом, радним местом или начином живота, живот у прошлости увек са собом повлачи негативна осећања туге, чежње и разочарања.

Како бисте били срећни, важно је да прошлост оставите иза себе и уживате у оном што је поред вас или што вас тек чека. Прошлост не можете да промените, садашњост зависи од вас и зато је важно да је искористите на позитиван начин.

(Zadovoljna.hr)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име