Успешно одржан „4. МИОНИЦА РЕЛИ“: Најбоље посаде кући однеле пехаре

0
864

Општина Мионица је у суботу, 1. августа, била почасни домаћин четвртих по реду ауто трка које се возе кроз живописне пределе мионичког краја. Овај велики догађај се организује у сарадњи са Ауто-мото савезом Србије, Спортским ауто и картинг савезом Србије, Спортским савезом Србије и Министарством омладине и спорта.

Заљубљеници брзе вожње су прошли кроз завичај великог војводе Живојина Мишића и уживали у природним крајолицима овог места. „Мионица рели“ је друго овосезонско такмичење које је бодовано за Централноевропску зону и шампионат Србије.

Посада из Ужица, Лазар Миловановић – Дејан Голић, освојила је „4. Мионица рели“ и кући понела вредни пехар.

После девет брзинских испита у укупној дужини од 200,16 километара вожених на пет локација, екипа из Ужица била је за 15,6 секунди бржа од другопласиране посаде Никола Јовић – Сања Новаковић. Треће место у генералном пласману припало је посади Дејан Пејић – Душан Ђоковић. Од чак 25 пријављених посада, што довољно говори о популарности мионичког релија, на старту се нашло 19 које су прошле верификацију и технички пријем својих возила. Од самог почетка борбу за највиши пласман водиле су посаде Миловановић – Голић и Јовић – Новаковић. Миловановић је „Миони 1“ добио за 1,5 секунди. „Рајковић 1“ припао је Јовићу за 5,9 секунди. Миловановић је био успешнији на брзинцу „Миони 2“ за две секунде, а на „Рајковићу 2“ за 4,5 секунде. Брзински испит „Рајковић екстра“ такође је припао Миловановићу за 8,3 секунде. Након паузе за редовни сервис, Јовић на брзинцу „Маркова црква 1“ постиже боље време за осам десетих делова секунде. Миловановић узвраћа на брзинском испиту „Брежђе 1“ са 5,4 секунде. Јовић је опет био бржи на брзинцу „Маркова црква 2“ за 1.8 секунди. Ипак, то му није било довољно да надоканди заостатак, тако да је „Брежђе 2“ Миловановић рутински одрадио и забележио заслужену победу на живописним мионичким стазама.

Рели је организован у складу са смерницама и упутствима Спортског ауто и картинг савеза Србије о организацији такмичења за време пандемије COVID-19 и уз придржавање свих мера заштите.

Генерални пласаман „4. Мионица релија“:

1. Миловановић – Голић

2. Јовић – Новаковић

3. Пејић – Ђоковић

4. Никитовић – Милановић

5. Тодоровић – Савић

6. Нешић – Которчевић

7. Рабасовић – Јанић

8. Митровић – Лукић

9. Корчула – Ђукић

10. Анчић – Секулић

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име