Uspešno održan „4. MIONICA RELI“: Najbolje posade kući odnele pehare

0
865

Opština Mionica je u subotu, 1. avgusta, bila počasni domaćin četvrtih po redu auto trka koje se voze kroz živopisne predele mioničkog kraja. Ovaj veliki događaj se organizuje u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije, Sportskim auto i karting savezom Srbije, Sportskim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta.

Zaljubljenici brze vožnje su prošli kroz zavičaj velikog vojvode Živojina Mišića i uživali u prirodnim krajolicima ovog mesta. „Mionica reli“ je drugo ovosezonsko takmičenje koje je bodovano za Centralnoevropsku zonu i šampionat Srbije.

Posada iz Užica, Lazar Milovanović – Dejan Golić, osvojila je „4. Mionica reli“ i kući ponela vredni pehar.

Posle devet brzinskih ispita u ukupnoj dužini od 200,16 kilometara voženih na pet lokacija, ekipa iz Užica bila je za 15,6 sekundi brža od drugoplasirane posade Nikola Jović – Sanja Novaković. Treće mesto u generalnom plasmanu pripalo je posadi Dejan Pejić – Dušan Đoković. Od čak 25 prijavljenih posada, što dovoljno govori o popularnosti mioničkog relija, na startu se našlo 19 koje su prošle verifikaciju i tehnički prijem svojih vozila. Od samog početka borbu za najviši plasman vodile su posade Milovanović – Golić i Jović – Novaković. Milovanović je „Mioni 1“ dobio za 1,5 sekundi. „Rajković 1“ pripao je Joviću za 5,9 sekundi. Milovanović je bio uspešniji na brzincu „Mioni 2“ za dve sekunde, a na „Rajkoviću 2“ za 4,5 sekunde. Brzinski ispit „Rajković ekstra“ takođe je pripao Milovanoviću za 8,3 sekunde. Nakon pauze za redovni servis, Jović na brzincu „Markova crkva 1“ postiže bolje vreme za osam desetih delova sekunde. Milovanović uzvraća na brzinskom ispitu „Brežđe 1“ sa 5,4 sekunde. Jović je opet bio brži na brzincu „Markova crkva 2“ za 1.8 sekundi. Ipak, to mu nije bilo dovoljno da nadokandi zaostatak, tako da je „Brežđe 2“ Milovanović rutinski odradio i zabeležio zasluženu pobedu na živopisnim mioničkim stazama.

Reli je organizovan u skladu sa smernicama i uputstvima Sportskog auto i karting saveza Srbije o organizaciji takmičenja za vreme pandemije COVID-19 i uz pridržavanje svih mera zaštite.

Generalni plasaman „4. Mionica relija“:

1. Milovanović – Golić

2. Jović – Novaković

3. Pejić – Đoković

4. Nikitović – Milanović

5. Todorović – Savić

6. Nešić – Kotorčević

7. Rabasović – Janić

8. Mitrović – Lukić

9. Korčula – Đukić

10. Ančić – Sekulić

 

 

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime