Састојци за основну масу: 500 г маргарина (за пост посни маргарин), 300 г прах шећера, 800 – 900 г млевеног кекса (посни кекс), 200 г беле чоколаде (за пост посна или може и црна посна), 150 мл сока од поморанџе.
Додаци: 3 кашике мака, 3 кашике кокоса, мања шоља вишања, 2 кашике какаа, 1 кашика рума, 100 – 150 г крема од лешника, 100- 150 г печених лешника, укупно шоља сувог воћа по избору (суве кајсије, смокве, шљиве, бруснице, грожђе)
Припрема:
У посуду ставите омекшали маргарин и шећер у праху и помешајте. Додајте чоколаду (белу или црну). Додајте млевени кекс, за почетак пола мере, па постепено додајте остатак и на крају сок од поморанџе. Све добро промешајте.
Поделите масу на 4 дела.
У први део убаците мак, у други кокос, у трећи какао и рум и у четврти самељите лешнике са сувим воћем. Помешате сваку смесу.
Смесу са какаом ставите на радну површину обложену фолијом и обликујте у квадрат и ставите у фрижидер да се стегне на једно 20 минута. Када извадите исеците је на квадратиће и на сваки ставите по вишњу.
Масу са кокосом ставите на радну површину такође обложену фолијом и развијте је тако да од ње добијете облик коре, премажите је кремом од лешника и увијте у ролат уз помоћ фолије. Ставите га у фрижидер. Када се стегне исеците га.
Масу са сувим воћем ставите на радну површину и обликујте као пирамиду или ролат па ставите у фрижидер. Када се стегне сеците је на троуглове или кругове и поспите лешницима.
Од масе са маком направите куглице које можете да уваљате у мак или умочите у отопљену чоколаду.
Колаче поређајте на тањир и послужите. Пријатно!
Извор: Шерпица/Јутјуб