5 трикова за савршено хрскаво поховано месо – Избегните ОВЕ грешке!

0
1852

Савршено поховано месо има хрскаву корицу и добро печену, али сочну унутрашњост.

Kако бисте то постигли, не смете правити одређене грешке приликом припреме.

Поховање меса различите дебљине и величине

Већим комадима меса треба више времена за термичку обраду од мањих. Стога, избегавајте да похујете комаде меса различите величине и дебљине (нпр. пилећа прса и батке) у истој тигању, те вађење у исто време.

Ако то урадите, један комад меса ће пресушити, док ће други остати крвав. Зато, гледајте да месо сечете исте дебљине.

Pročitajte i  Сочно печено пиле са кромпиром: Класични ручак прсте да полижеш

Заборављање чекића за месо

Јефтини комади меса су идеални за поховање, али треба знати да ће добар укус имати само они комади које сте претходно омекшали.

Без обзира колико сте танке комаде меса купили, треба их стањити чекићем а месо. На тај начин бићете сигурни да ће се месо добро испећи.

Поховање меса које смо тек извадили из фрижидера

Уколико хладан и мокар комад меса ставите у загрејан тигањ, уље ће да пршти на све стране, а тиме ћете добити и лошије испечен комад меса. Неће бити хрскав и укусан.

Pročitajte i  Славимо Свету Тројицу: Следе ТРИ ДАНА строгих правила, ево шта треба да урадите!

Стога, водите рачуна да месо извадите из фрижидера пола сата пре употребе, те обавезно посушите убрусом пре него што умочите у јаје, брашно и презлу.

На тај начин спречићете одвајање панираног покривача од меса кад га ставите у врућ тигањ.

Штедња на мрвицама

Да би одрезак имао укусан и хрскав омотач, треба га умочити у намирнице за поховање неколико пута. Само тако ћете добити укусно поховано месо.

Pročitajte i  Није имао НИ КАП СРПСКЕ КРВИ, а борио се за нашу земљу и пушком и пером - Сваки ручак завршавао је са “ЖИВЕЛА ВЕЛИKА СРБИЈА!”

Добро прекријте јајима, брашном и презлама сваки део површине одреска.

Заборављање зачина

Утрљате ли нешто соли у месо пре поховања, могуће је да завршни производ неће бити довољно зачињен.

Стога, посолите јаја и брашно, а у презле можете додати и нешто ситно насецканог зачинског биља. На тај начин ћете добити укусније комаде.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име