5 pogrešnih činjenica kojima su nas roditelji učili

0
544

Kada smo bili malo roditelji su nam bili glavni izvor informacija. Njihova reč je bila poslednja i morala se slušati i poštovati. A evo kojim stvarima su nas učili da su pogrešne i za koje smo mi tako verovali, ali se ispostavilo da su one totalno netačne.

Intelektualac

1.Gledanje televizora sa male udaljenosti kvari vid

“Sediš suviše blizu televizora, odmakni se” Je rečenica koju su mnogi od nas slušali tokom odrastanja. Međutim kratkovidost prema istraživanjima nema nikakve veze sa previše gledanja televizije i kompijutera, već je uglavnom nasledna.

Pročitajte i  Pitanje na koje ni mnogi Beograđani ne znaju odgovor: Koju pticu u ruci drži Pobednik?

2. Previše masne hrane i slatkiša izaziva bubuljice

Sasvim je logično da kada jedemo masnu hranu imamo i masnu kožu, ali to ne znači da je istinito! Još uvek nema jakog naučnog istraživanja koje potvrđuje ovu hipotezu, ali ima dosta onih koji smatraju da hrana nema veze sa bubuljicama već sa hormonima.

Pročitajte i  Svetski dan turizma: U Srbiji u avgustu broj turista veći za 25 odsto

pogrešne činjenice koje su nas roditelji učili

3. Ako progutate žvaku ostaće vam 7 godina u stomaku

Naravno da nije poželjno gugati žvaku, ali ako je i progutate ona će da se razloži kao i sva druga hrana u vašem organizmu, možda će to trajati malo duže ali neće vam biti u stomaku 7 godina.

4. Ako se češće šišate kosa će vam brže rasti

Pročitajte i  Stara imena koja su danas potpuno zaboravljena: Ovako su se zvali naši preci kada su Turci došli da ih popisuju 1455. godine

Ovo je svako od nas sigurno čuo, i nema nikakve veze sa istinom. Kosa dnevno poraste oko 0,25 milimetara, a brzina njenog rasta zavidi od hormona, doba godine, starosti.

pogrešne činjenice koje su nas roditelji učili

5. Pucketanje prstiju izaziva artritis

Ni dan danas nije pronađena veza između ova dva pojma. A krckanje prstiju je jedna od zanimacija kako dece tako i velikog broja odraslih

citymagazine.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime