5 razloga zašto ne smete propustiti Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu

Na samom ulasku u živopisni grad Svilajnac nalazi se Prirodnjački centar Srbije. Ovo mesto još od samog početka svoga rada 2015. godine dobilo je epitet jedinstvenog muzeja u ovom delu Evrope.

Savremene i originalne postavke Prirodnjačkog centra Srbije mame turiste ne samo iz raznih krajeva Srbije, već i iz raznih delova Evrope i sveta, te je nezaobilazna destinacija za svakog novog posetioca Resavskog okruga.

Iako ima bezbroj razloga da što pre posetite ovu oazu dobre zabave i kvalitetnog znanja, mi smo za vas izdvojili 5!

1.KROZ ZABAVU DO ZNANjA

Svi znamo koliko je teško, pogotovo u današnje vreme, decu zainteresovati za nauku, međutim, u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu sem što su sve postavke prilagođene tako da zaintrigiraju i mlade i starije, tu je i fenomenalni tim animatora koji kroz različite eksperimente u kojima učestvuju i sama deca, uvodi mališane u fantastični svet hemije, fizike, prirodnih procesa. Deca, na jedinstven i interaktivan način usvajaju nova znanja, koja će kasnije, sigurni smo, želeti i da ponove i da prošire!

Pročitajte i  Prisilne misli: Kako da se oslobodite lažnih ideja koje pokušavaju da zagospodare vama

2. ORIGINALNE POSTAVKE

U Prirodbnjačkom centru Srbije u Svilajncu možete običi devet fantastično uređenih izložbi, prilagođenih bukvalno svakom uzrastu. To su: Geološki vremeplov, Svet dinosaurusa, Svet minerala i stena, Biodiverzitet Srbije, Nebesko kamenje, Svedoci ledenog doba, Bioarheologija Đerdapa, Vulkan, Geodiverzitet Srbije u okviru ovih postavki možete videti mnoge interesantne stvari, poput jadarita i pravih dinosaurusovih ostataka, a i čuti mnoge zanimljive priče.

Pročitajte i  Recept dana-Sekelji gulaš: Pravi zimski ručak sa severa Bačke

Od januara 2019. godine posetioci će imati priliku da uživaju u izložbi Životinje Afrike.

3. JEDAN OD NAJMODERNIJIH MUZEJA U SRBIJI KOJI PRATI SVETSKE TRENDOVE

Ovaj muzej u Svilajncu ne prestaje sa uvođenjem novih opcija koje doprinose modernizaciji, te tako pokazuju da su spremni da stanu rame uz rame sa mnogim vodećim svetskim muzejima. Od septembra meseca Prirodnjački centar Srbije uveo je novu opciju koja je dodatno doprinela modernizaciji muzeja. Pored svakog eksponata nalazi se pločica sa QR kodom. Može da se čita ili sluša na srpskom, engleskom i nemačkom jeziku.

Pročitajte i  Majkin salaš na severu Bačke: Priča o gostoljubovosti i porodičnoj ljubavi prema vojvođanskoj gastronomiji
Prirodnjački centar Ssrbije

4. DEO JE PORODICE NAJZNAČAJNIJIH MUZEJA NA SVETU

Učešćem u manifestaciji “Muzeji za 10”, kao i obeležavanjem Međunarodnog dana muzeja i Evropske noći muzeja Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu našao se na zvaničnom sajtu Museum of the World.

Foto: R. Durković/Opanak; prirodnjački centar Srbije

5. FENOMENALNI DINO-PARK

Prilikom posete Prirodnjačkog centra nemoguće je zaobići posebno atraktivan i zabavan DINO PARK – DINOSVIL koji se sastoji od 20 replika različitih vrsta dinosaurusa urađenih u prirodnoj veličini i živom obliku, od kojih je najveća replika Diplodokusa visoka 11, a dugačka 20 metara.Tu možete posetiti i bogato opremljenu suvenirnicu u kojoj možete kupiti unikatne i ručno rađene suvenire, igračke, nakite i knjige.

Takođe, možete napraviti i predah i se osvežiti uz kafu i nešto slatko u kafe-restoranu, koji se nalazi na obodu parka i iz kog se pruža fantastičan pogled na ovaj jedinstveni ambijent

 

OPANAK

Jovana se vraća na TV ekrane: Crpska Grejs Keli biće autor i voditelj nove emisije

Jovana Grgurević, dugogodišnje lice televizije Hepi, nedavno se pridružila...

Ko je bila „Srpska Mona Liza“? Lepa i tragična srpska kraljica Natalija Obrenović

Muzej Jevrema Grujića u Svetogorskoj ulici u Beogradu čuva...

Specijalitet potekao iz Šumadije: Pečenje na ražnju je omiljeno jelo u Srbiji

Na prostorima Balkanskog poluostrva pečenje na ražnju pripremano je...