6 PROFESIONALNIH SAVETA ZA USPEŠNO PRESAĐIVANJE BILJAKA: Rupu na dnu saksije prekrijte komadićima polomljene glinene posude

0
1678

Znate da treba sabiti zemlju, ali kako da ne ugrozite koren pri tome? Koliko tačno treba zaliti tek presađenu biljku? Pročitajte kratke savete i presađujte biljke kao profesionalni cvećari.

Da biste vašim zelenim ljubimcima uvek obezbedili svežu zemlju i saksiju po meri, dobro je da postanete majstor lakog i veštog presađivanja.

Tako nećete gubiti previše vremena, a samim tim ćete se i sledeći put lakše odlučiti za “operaciju” presađivanja.

Pročitajte i  Ovako je Nikola Tesla govorio o ženama: Pričalo se da ih ne voli, a njegovi stavovi šokirali su mnoge

 

1.Rupu na dnu saksije prekrijte komadićem polomljene glinene posude. Pre nego što sipate svežu zemlju, stavite sloj granulata, šljunka ili krupnog peska.

6873046384_2e79474b6c_z

2.Biljku postavite u sredinu saksije, sa svih strana naspite zemlju i dobro je pritisnite. Neka nivo bude oko 2 cm niži od ivice saksije da voda ne bi prelivala.

Pročitajte i  Sve što niste znali o slanini: Zapanjiće vas ovih 7 činjenica! Zbog OVOGA ješćete je svakog dana

5411963002_df99da3a11_z

3. Saksiju polako lupite o pod. Zatim dodajte zemlju, pa postupak ponovite da biste sabili zemlju. Dobro biljku zalivajte sve dok voda ne počne da curi kroz otvor na dnu.

 

837581813_70b07ac49d_z

4. Biljku morate polako da izvadite iz saksije. Od pomoći može da bude lupkanje po dnu i sa strane, a kod tvrdokornijih slučajeva pomaže potapanje saksije u vodu.

Pročitajte i  Sve više devojčica se danas zove Tara - Svi misle da je zbog naše planine, a NE ZNAJU PRAVO značenje ovog imena

14479171453_918389f611_z

 

5. Nova posuda treba da ima 3-4 cm veći prečnik od prethodne. U njoj će biljka biti stabilna, a koren može dobro da prodire kroz svežu zemlju.

274900595_f39dde3370_z

6.Zemlja treba da bude tvrda, ali ne i previše sabijena. Posle zalivanja nikako je ne smete sabijati jer zbog toga biljka može da oboli.

zemlja

Izvor: Lisa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime