6 PROFESIONALNIH SAVETA ZA USPEŠNO PRESAĐIVANJE BILJAKA: Rupu na dnu saksije prekrijte komadićima polomljene glinene posude

0
1792

Znate da treba sabiti zemlju, ali kako da ne ugrozite koren pri tome? Koliko tačno treba zaliti tek presađenu biljku? Pročitajte kratke savete i presađujte biljke kao profesionalni cvećari.

Da biste vašim zelenim ljubimcima uvek obezbedili svežu zemlju i saksiju po meri, dobro je da postanete majstor lakog i veštog presađivanja.

Tako nećete gubiti previše vremena, a samim tim ćete se i sledeći put lakše odlučiti za “operaciju” presađivanja.

Pročitajte i  Да ли је пред Богом важнији мушкарац или жена? Владика Григорије дао одговор који се неће свима допасти

 

1.Rupu na dnu saksije prekrijte komadićem polomljene glinene posude. Pre nego što sipate svežu zemlju, stavite sloj granulata, šljunka ili krupnog peska.

6873046384_2e79474b6c_z

2.Biljku postavite u sredinu saksije, sa svih strana naspite zemlju i dobro je pritisnite. Neka nivo bude oko 2 cm niži od ivice saksije da voda ne bi prelivala.

Pročitajte i  Моћна руска имена за девојчице и дечаке: Носе изузетно снажну поруку а популарна су и у Србији

5411963002_df99da3a11_z

3. Saksiju polako lupite o pod. Zatim dodajte zemlju, pa postupak ponovite da biste sabili zemlju. Dobro biljku zalivajte sve dok voda ne počne da curi kroz otvor na dnu.

 

837581813_70b07ac49d_z

4. Biljku morate polako da izvadite iz saksije. Od pomoći može da bude lupkanje po dnu i sa strane, a kod tvrdokornijih slučajeva pomaže potapanje saksije u vodu.

Pročitajte i  Љубавна прича Десанке Максимовић као да је из најлепше бајке: "Удала сам се за онога кога је моје срце тражило, иако је сиромашан"

14479171453_918389f611_z

 

5. Nova posuda treba da ima 3-4 cm veći prečnik od prethodne. U njoj će biljka biti stabilna, a koren može dobro da prodire kroz svežu zemlju.

274900595_f39dde3370_z

6.Zemlja treba da bude tvrda, ali ne i previše sabijena. Posle zalivanja nikako je ne smete sabijati jer zbog toga biljka može da oboli.

zemlja

Izvor: Lisa

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име