7 митова у које верују многи Срби и тако сами себе саботирају, уместо да узму властити живот у своје руке

0
1480

Срби су као народ склони “ушушкавању” у одређене општеприхваћене митове. Веровање у овакве бајке за одрасле може изазвати и то да постанемо пасивни и успавани и да избегавамо да властити живот узмемо у своје руке.

Ових 7 такозваних народних мудрости на које се наш народ ослаћа нам наносе много штете и спречавају нас да искористимо своје потенцијале.

Srpska_nosnja-00

1. Има времена

Реалност: Имате мање времена него што мислите. Сада имате мање времена него што сте имали пре сат времена. Планирајте пажљиво, али немојте да предуго одгађате деловање.

2. Ко зна зашто је то добро

Реалност: Не препуштајте ствари случају тако олако. Ако не знате због чега је нешто “можда добро”, онда не знате ни због чега то нешто “можда и није добро”; иако неки случајни губици могу да имају своје предности, исто тако могу да носе и велике последице. Проверите све чињенице пре него што слегнете раменима.

Pročitajte i  Ђурђевдан, празник са највише обичаја: За здравље и напредак у кући и љубави поштовали су се ови ритуали

3. Ваше постојање је важно

Реалност: Изађите напоље током ноћи и погледајте око себе, затим погледајте небо. Оно је ту милионима година, а ви тек неколико. За стотину година ће оно још увек бити ту, а вашег имена се вероватно нико неће ни сећати.

Због чега и би? Да бисте били важни морате да се јако, јако потрудите, то не долази само од себе.

nisi srbin ako

4. Ставите друге испред себе

Pročitajte i  Како су настали називи за родбину: Свекрва је најгоре прошла

Реалност: Многи људи упадају у замку „доброте“. Стално се труде да буду добри и да удовоље другима. Немојте да се заваравате, ако желите да будете срећни мораћете више да бринете о себи, него о било коме другом.

5. Избегавајте конфликте

Реалност: Конфликти су свуда око нас, а права истина је да они не могу да се избегну. Уместо да их избегавате, научите да се цивилизовано носите са њима. Људи који се заузимају за себе ће истрајати, а они које избегавају и игноришу проблеме, само стварају још више проблема.


6. За успех је потребна срећа

Реалност: У овај мит верују углавном лењи људи. Успешност, без обзира шта она за вас значила, захтева планирање, обавезивање и много посла.

Pročitajte i  Народна веровања за љубав: Девојка која увек поједе све из тањира имаће лепог мужа

Наравно да су многе ствари изван наше контроле, али животи успешних људи су такође били пуни непредвидивих околности и оних на које се није могло утицати, међутим они су очигледно знали да се носе с оним на које су могли да утичу.

srbi

7. Можете да се ослоните на друге

Реалност: Када се нечим бавите, сами сте. Наравно, свако има пријатеље који се брину и пружају подршку, али на крају крајева, све битно морате да одрадите сами. Други вам могу помоћи својом љубави и пажњом, али немојте очекивати да ће неко одрадити ваш посао.

webtribune.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име