7 особина које поседује свака остварена жена према речима руског психолога

0
2390

Михаил Лабовски, познати руски психолог изнео је 7 особина које красе остварену жену!

Колико их ви поседујете?

1. Независна је у сваком смислу те речи (пре свега финансијски)

Овакве девојке обично од ране младости размишљају како ће и где зарађивати за живот. Оне одлучују да рано напуштају родитељски дом, не плаше се да оду у други град или земљу да се школују, развијају се и расту.

Такве девојке до 25. године живота већ имају јасан план каријере, нека већ има значајно радно искуство и урадиле су нешто у животу. Њихово делање се не зауставља на пуком планирању и налажењу објашњења зашто им нешто не иде од руке – оне раде на својој будућности!

2. Од малих ногу је научила да се узда само у себе

Она не сматра да јој било ко дугује било шта или да јој је загарантован диван живот, чак и ако су мама и тата били дивни, а детињство идиличн. Она се узда у властите напоре, могућности и способности.

Pročitajte i  Како се правилно исповедити пред духовником: Избегните ових 7 најчешћих грешака

3. Она не тражи помоћ

Можда ће је и затражити али то значи да је већ све покушала: анализирала је ситуацију, покушала је неколико пута да сама дође до решења, и када се коначно уверила да не може сама да реши проблем, одлучује да потражи неког ко би јој помогао. И има право.

Занимљиво је да се ова особина обично испољава још у школи. Девојчица, суочена са нерешивим задатком из математике, седи над књигом цео дан и тек увече се обраћа мами или тати с молбом да јој помогну. У будућности не тако успешне жене понашају се другачије: код прве тешкоће кукају и моле да неко други преузме проблем на себе.

4. Она не прави компромисе

Оне не стрепе да неће успети, да неће саме изаћи на крај са нечим, и није им потребно одобрење других. Ове девојке напуштају активности које их не испуњавају, у тинејџерерском добу саме одлучују шта ће да буду кад порасту и коју школу да упишу, ове студенткиње не купују семинарске радове, јер их интересује смер који су одабрале. Оне се не виђају с момцима који их не поштују.

Pročitajte i  Оно што је за Србе Свети Василије Острошки, за Грке је Свети Нектарије Егински: Помолите се светитељу који чини чуда за оздрављење

Супротно гласинама завидљиваца, добијају посао, мужа и живот какав желе. Бескомпромисно се опходе и према послу. Оне ће заузети став о евентуалном проблему на послу, а ако се ништа не промени, прећи ће на друго радно место, у други сектор или у другу компанију.

5. Она се никада и ни са ким не упоређује

Она се не одмерава са другарицама, ни с рођацима ни с колегама по својим достигнућима, финансијама или друштвеном статусу. Врло је свесна тога да ће се увек наћи нека млађа, згоднија, богатија, успешнија, гламурознија, можда с титулом војвоткиње. Она се упоређује са самом собом, оном од јуче или оном од прошле године, и оцењује искључиво своја достигнућа у том периоду.

Pročitajte i  Кајања на самрти: Епископ Тихон Шевкунов открива за чим људи највише жале када куцне задњи час

6. Она је задовољна својим изгледом

Не жели да оперише нос, не повећава усне и груди, није стално на дијети и не потреса се што је појела два парчета торте.

Она се негује, води рачуна о изгледу и не жали се да није довољно лепа. Она брине о својој спољашњости без намере да је промени.

7. Она не прихвата неједнакост

Начело „мушкарац је хранитељ“ за њу је потпуно незамислив. Са њом можете комуницирати само на равноправној основи, и није важно ко је богатији, ауторитативнији или заузима вишу позицију. Она ће разговарати са директором државне корпорације као и са касиром у продавници, никада неће дозволити себи да буде непристојна према конобару, али неће толерисати ничије ниподаштавање.

Магазин Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име