7 рецепата са куваним јајима: Искористите преостала васкршња јаја

1.ПИЛЕЋА САЛАТА
ПОТРЕБНО ЈЕ: 170 г зелене салате, 100 г белог грожђа, 300 г обареног белог меса, 2 тврдо кувана јајета.
ЗА ПРЕЛИВ: 2 чаше јогурта, кашика сенфа, пола кашике сувог биљног зачина, 2 кашике мајонеза.
ПРИПРЕМА: Јогурт, сенф, суви биљни зачин и мајонез добро измешајте. Опране листове зелене салате поређајте на плитки тањир. Одозго ставите насецкано бело месо и колутове тврдо куваних јаја, па поспите преполовљеним бобицама грожђа. На крају прелијте припремљеним преливом и добро охладите пре служења.
jelo 1
2. НИЦА САЛАТА
ПОТРЕБНО ЈЕ: 1 кувано јаје, 1 парадајз, 1 краставац, 1 паприка, конзерва туњевине, пар црних маслинки, 1 црни лук, главица зелене салате, мало маслиновог уља, лимунов сок, со, бибер.
ПРИПРЕМА: Јаје и парадајз исеците на кришке, краставац на коцкице, паприку на трачице, а лук на колутове. Зелену салату исцепкајте на мале листове. Помешајте сво поврће, зачините маслиновим уљем, лимуновим соком, сољу и бибером и додајте маслинке.
jelo 2
3. ФРАНЦУСКА САЛАТА
ПОТРЕБНО ЈЕ: 300 г рокфорт сира, 2 јаја, 3 парадајза, 3 кашике грашка, 3 црна лука, 4 кашике тартар соса, 4 кашике павлаке, кашика сока од лимуна, кашика јогурта.
ПРИПРЕМА: Сир и тврдо кувана јаја исеците на коцкице, ставите у чинију и додајте им сецкани парадајз, грашак и црни лук. Помешајте тартар сос, павлаку, сок од лимуна, јогурт и тиме прелијте салату. Оставите је пре служења сат времена да одстоји у фрижидеру.
jelo 3
4. САЛАТА СА КУВАНОМ ШУНКОМ И ЈАЈИМА
ПОТРЕБНО ЈЕ: 3 кувана јајета, 250 г куване шунке, 1 рендана шаргарепа, 100 г куваних макарона, прелив од мајонеза, павлаке и сенфа, со, бибер.
ПРИПРЕМА: Беланца исеците на коцкице, жуманца изгњечите и помешајте с комадићима куване шунке. Додајте и скуване макароне, па све зачините преливом од мајонеза, павлаке и сенфа, који сте помешали по жељи.
Зачините, такође по жељи, сољу и бибером, па поспите ренданом шаргарепом, украсите босиљком или першуном и колутовима куваних јаја.
jelo 4
5. ПАЛАЧИНКЕ СА ФИЛОМ ОД ЈАЈА
ПОТРЕБНО ЈЕ: За палачинке: 350 г куваних кромпира, 150 г брашна, маст, со.
за фил: 4 тврдо кувана јаја, 150 г куваних кромпира, 160 г мајонеза, 300 г мешаног куваног поврћа, 70 г црног лука, 30 мл сирћета, кисела павлака, чили сос, со, бибер.
ПРИПРЕМА: Прво направите палачинке од кромпира. Кромпир скувајте у љусци, изгњечите, помешајте с брашном, сољу и направите тесто. Тесто поделите на неколико делова и сваки од њих развуците на подлози посутој брашном. На тигању их испеците с обе стране. За припрему фила тврдо кувана јаја и кромпир исеците на мање делове и помешајте са ситно сецканим црним луком и куваним поврћем. Мајонез помешајте са сирћетом, па након тога са сецканим јајима и поврћем. Посолите и опет промешајте. Напуните палачинке, ставиите их на тањир и прелијте чили сосом и павлаком.
jelo 5
6. ТОРТА ОД ПАПРИКА
ПОТРЕБНО ЈЕ: 1 паковање тост хлеба, 10 печених паприка, 400 г мајонеза, 2 павлаке, 4 кисела краставца, 4 кувана јајета, 250 г шунке, 100 г фета сира, мало кечапа, 150 г качкаваља.
ПРИПРЕМА: Помешајте мајонез и 1 павлаку, па поделите на три дела. У први део додајте исецкане краставце и исецкана кувана јаја. У други део додајте ситно исецкану шунку, изгњечен фета сир и кечап по укусу. У трећи део умешајте нарендан качкаваљ и још једну павлаку. Печене паприка исеците на траке. Ређајте 6 парчади тост хлеба са кога сте одстранили корицу, па нанесите први фил. Преко распоредите део исецкане печене паприке, па поново ред тост хлеба. Нанесите и други фил, па још један ред печене паприке и на крају поклопите са још једним редом тост хлеба. Целу торту премажите трећим филом и украсите печеном паприком по жељи.
jelo 6
7. ИНДИЈСКА ЈАЈА
ПОТРЕБНО ЈЕ: 6 куваних јаја, 50гр путера, 200гр павлаке, 100гр мајонеза, мало карија.
ПРИПРЕМА: Јаја исеците на пола, извадите жуманца, пропасирајте их, додајте путер и по кашичицу павлаке и карија. Беланца напуните припремљеном смесом и поређајте у чинију за послуживање. Са друге стране умутите миксером павлаку и мајонез и прелијте јаја добијеном смесом. Одозго поспите кашичицом карија. Служите хладно као пређело или додатак јелу.
jelo 7
Жена Блиц

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...