Neobična avantura 78-ogodišnjeg Beograđanina: Odlučio da prepešači Srbiju uzduž i popreko

0
494
Foto: RTV video printskrin

Jedan Beograđanin u 78-oj godini odlučio je da peške obiđe Srbiju. Krenuo je iz Vojvodine. Želja mu je, kaže, da pregazi Srbiju. Zoran Ilić iz Beograda ovih dana obilazio je Sombor u koji je stigao preko Srema i južnog dela Bačke. Njegova avantura možda i ne bi bila toliko neobična da mu nije 78 godina i da se u tim godinama nije ohrabrio da peške obiđe svaki kraj Srbije.

Foto: RTV video printskrin

“Pešice čovek više i bolje vidi. Ima vremena da sretne razne ljude da se sa svima upozna, razmeni mišljenja. Imam prijatelja u svakom mestu i svi koji znaju za ovo moje putovanje me podržavaju i zovu da obaveznom budem njihov gost kada prolazim kroz njihivo mesto”, kaže Ilić.
Dnevno prepešači dvadesetak kilometara. Kaže u svakom mestu u koje stigne, ima prijatelja i dobrih ljudi, a podršku ima i od svoje supruge. “Ona putuje mojim očima i nogama, tako da me podržava u ovoj mojoj avanturi. Svaki kraj Srbije već poznajem, jer sam je automobilom obišao kao trgovački putnik, ali drugo je poznavati Srbiju iz automobila, a drugo kad te nose noge i oči”, kaže Zoran Ilić.

Pročitajte i  Turistička ponuda u selima Srbije veliki potencijal privrede: Radionica u Tiganjici okupila sve relevantne učesnike u razvoju i promociji ruralnog turizma
Foto: RTV video printskrin

Iz Sombora kreće put Subotice. Iz Subotice put nastavlja prema Kanjiži. Prvo će obići Vojvodinu, a onda i ostale krajeve Srbije. Kaže ne žuri, ali za godinu, dve, cela Srbija biće prepešačena. Uprkos tome što su mu je 78 godina.

RTV

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime