Истинита прича о томе како је агент FBI-а пао на колена пред патријархом Павлом

0
7062

С правом се може рећи да је патрихарх Павле једна од омиљних личности у нас Срба.

Постоји много прича и анегдоти које се испредају о њему и након његове смрти, а говоре о његовој љубави према Богу, али и свему ономе што је Бог створио и захвалности на томе.

Тако је у једном периоду свог живота када је отишао у службену посету САД како би обишао српске епархије на северноамеричком континенту, успео чак да остави без речи и једног ФБИ агента који га је чувао и који није могао да верује шта му се указује пред очима.

Pročitajte i  Велика лекција Моме Капора: Након посете Хиландару схватио је шта је у животу заиста важно

– Полазећи с једног на други крај Америке, из Лос Анђелеса у Чикаго, у лето 1992. године, док је био у мисији повратка у канонско јединство Српске православне цркве њених америчких отцепљених епархија, Његова светост патријарх српски Павле заврну мантију и уђе у воде Пацифика. Постоја тако неко време, загледан у даљину и у висину, очигледно с молитвом у себи, сагну се и из воде узе два бела каменчића, пољуби их и стави у џеп, потом прекрсти се и крену према колима која су га недалеко одатле чекала. Један од агената америчког ФБИ, који су били у обезбеђењу, приђе, клекну на колена и пољуби руку српском патријарху, рекавши гласно: “Ово је светац који хода!”

Pročitajte i  Упознајте Бељаницу, планину необичне лепоте, највећи резервоар питке воде у Србији са многобројним крашким изворима и врелима

Такав је био патријарх Павле, човек за кога се многи у Србији питају шта се још чека да би се прогласио за свеца.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име