Србија је моја љубав, нема ту политике! Овако је Александар Дугин говорио о нама и вези са нашом земљом

0
2512
Фото: Јутјуб/принтскрин

Руски филозоф и аналитичар Александар Дугин, чија је ћерка Дарја настрадала синоћ у експлозији аутомобила у Москви, недавно је на једном догађају одговарао и на питање о Србији.

– Немам политичке ставове о Србији, јер је Србија моја љубав. Разумемо пријатељство и обавезе које има према Западу. Увек ћемо бити уз Србију и кад можемо и кад не можемо да помогнемо – рекао је тада Дугин.

Србија једина која је ратовала против Западне империје

– Срби су једини народ у Европи који је ратовао против Западне империје. Када је западна таласократија као бура надирала према нашим границама, тада је на српском копну подигнут штит и барјак слободе. У Србији су подигнути први бедеми Евроазије. Кошаре су Термопили Евроазије. Срби су на себе примили ударце коју су били намењени нама. Наш дуг према Србима је огроман. Да се Срби нису супротставили Западу, умови унутар Кремља се не би пробудили на време и Путинова Русија би закаснила. Ми Србима дугујемо Косово. Да Косово опет буде српско: то је историјска и морална дужност Русије. Ми имамо наше Куликово поље, Срби имају своје Косово поље. Али у духу то је једно исто поље на којем ћемо се срести и потући непријатеља у последњој бици на Земљи – рекао је једном приликом Дугин.

Pročitajte i  Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Многи сматрају да је Дугин одиграо велику улогу у одлуци да се Kрим припоји Русији.

Дарја Дугина (30), ћерка познатог руског филозофа, подсетимо, настрадала је касно синоћ у Москви кад је аутомобил којим се возила експлодирао насред улице, преноси портал Известија.

Трагедија се догодила у Подмосковљу у близини села Болши Вјаземи око 21.45 сати по локалном ремену кад је њен џип експлодирао у покрету. Дарја Дугина се врац́ала са књижевно-музичког фестивала “Традиција” где је била са оцем.

Pročitajte i  Владета Јеротић: Дете је управо онакво какав вам је брак!

Услед снажне експлозије Дугина је изгубила контролу и забила се у ограду. Експлозија је била толико снажна да је несрећну девојку избацила из аутомобила на асфалт.

Kурир.рс/Опанак

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име