Амбициозна студенткиња из мионичког села пример младим генерацијама: Бојана учи, бави се ратарством и пчеларством

0
176

Студенткиња Бојана Павловић из мионичког села Голубац успела је да уз студије произведе  око 200 килограма меда. Бојана, апсолвенткиња Пољопривредног факултета у Новом Саду, потврђује да је Мионица погодно место за развој пчеларства, којим се бави већ три године. Производњу је започела са три кошнице, а данас у свом газдинству има 16 регистрованих друштава.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је ову младу и амбициозну пчеларку.

-Наш крај је погодан за бављење овом делатношћу, а Бојана је пример младима да је уз добру вољу, пожртвованост и упорност успех загарантован. Она је и велики потенцијал наше општине када јер реч о развоју пчеларства. Наши млади одлазе на студије, али се и враћају у своје крајеве. На нама је да им у томе помогнемо. Све похвале за ову младу девојку. Она је пример како се успешно знање примењује у пракси – рекао је Јанковић.

Pročitajte i  Општина Мионица и ове године обезбедила бесплатне уџбенике за своје ђаке прваке

Бојана Павловић је апсолвент на Пољопривредном факултету у Новом Саду на смеру Анимална производња, а у свом домаћинству помаже својим родитељима који се баве ратарством и  сточарством.

-Одувек сам желеле да се бавим пчеларством. Знање стечено на факултету употребила сам у пракси. Прошле године сам по кошници врцала 20 килограма багремовог меда. А у наредном периоду планирам да проширим производњу, па и асортиман пчелињих производа. Надам се да ће се више младих одлучити на овај корак  јер су нам пчеле угоржене – рекла је Бојана.

Pročitajte i  Општина Мионица потписала документ о продужењу пројекта од велике важности: „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“

Она је додала да је у овом крају главна багремова паша, као и да има довољно простора за бављење овим послом.

Према подацима Републичког завода за статистику из 2012. године на територији општине Мионица регистровано је 2.752 кошнице. Министарство пољопривреде је ове године за субвенционисање по кошници определило укупно 600 милиона динара.

Pročitajte i  Бесплатна припремна настава за све осмаке мионичких школа
Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име