Молитва Иве Андрића: Овако се наш писац обраћао Богу

0
3261

Иво Андрић, један од највећих српских писаца свих времена, рођен је 9.10.1892. године у Долцу крај Травника.

У књизи есеја нашег чувеног писца Иве Андрића Знакови поред пута нашла се и његова молитва у којој се обраћа директно Богу.

Андрићева молитва

Боже, не допусти да срце наше остане празно, него дај – пошто од твоје воље све зависи – да увек желимо и да се надамо, и да то што желимо буде добро и стварно и да наша нада не буде испразна.

Pročitajte i  Златни прстен Стефана Првовенчаног: Један од само 3 прстена српских средњовековних владара који се данас чува у Србији

Дај да предмет наших жеља буде виши и лепши од нашег живота и да се доброј нади никад не изневеримо због кратких и варљивих остварења која заклањају видик и лажно обећавају одмор. Дај нам прав пут, са пролазним посртањима, а са миром и славом на крају. И дај нам мудрости и храбрости, кад нам дајеш искушења.

Pročitajte i  ОБЕЛЕЖАВАМО ТРЕЋИ НАЈВЕЋИ ПРАЗНИК КОД СРБА: Ево зашто на Свете Тројице треба затражити ОПРОСТ свих грехова

И ма куда ишли и лутали, не дај да на крају останемо изван твоје свеобимне хармоније, јер то сваке секунде, на сваком месту, сваким делићем бића желимо.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име