I nakon 5 godina zasmejava nas urnebesnim anegdotama: Evo kako je Josif Tatić reagovao na vest o požaru u JDP-u

0
954

Na današnji dan pre 5 godina napustio nas je legendarni srpski glumac Josif Tatić. Kao i svi veliki umetnici on i dalje živi kroz svoje brojne maestralne uloge, kao i kroz brojne priče i anegdote koje njegove kolege i prijatelji i danas prepričavaju. Jednu takvu priču ispričao je i glumac Branko Cvejić tokom gostovanja u emisiji “Veče kod Ivana Ivanovića”. On se prisetio nemilog događaja iz 1997. godine, kada je strašan požar zahvatio Jugoslovensko dramsko pozorište.

– Pozorište se upalilo u 7 ujutru. Samo se sećam da me je Ćirilov zvao telefonom, a zatim i moja žena koja je već bila na poslu i da su mi rekli da gori. Ja izletim na balkon, gledam, ne mogu da verujem! Takoreći sam u pidžami otrčao u pozorište – priča Cvejić.
Gledajući svoju drugu kuću kako gori, glumci su bili vrlo potreseni. Dobar duh zadržao je samo Josif Tatić.
– Sad, naravno, plačemo tu… Katastrofa, vatrogasci, užas… U centru grada gori takva kuća. U jednom trenutku, iz pravca hotela “Park” pojavljuje se Josif Tatić. To je već prošlo dva-tri sata nakon početka požara – priča Cvejić.

Razgovor njega i Tatić tog jutra tekao je ovako.
– Je li, dokle je dogurao požar? – pita Tatić.
– Kako “dokle je dogurao?”
– Pa, mislim, šta je izgorelo unutra? – pojašnjava Tatić.
– Pa, izgorela je kompletna scena, ne vidi se sada. Pogledaj krov, nema više scene i gledališta. Katastrofa! Što nije stradalo od vatre, stradalo je od vode, od gašenja – kaže očajni Cvejić.
– Molim? Od čega? – čudi se Tatić.
– Od vode!
– Je li… da te pitam nešto… Da li je u bifeu stradala ona knjiga dugovanja? – sa osmehom na licu upita Tatić.

Josif Tatić je glumio u brojnim filmovima: Hardersfild, Profesionalac, Specijalno vaspitanje, Pertijin venac, Jagode u grlu, Turneja, Poslednji krug u Monci, Bal na vodi, Tri karte za holivud, Čekaj me ja sigurno neću doći… Njegove uloge ostaće upamćene i u serijama: Grlom u jagode, Više od igre, Bolji život, Otvorena vrata, Porodično blago, Ulica lipa… A pozorišne uloge su brojne među kojima je najpopularnija bila uloga Slobodana Mihajlovića u Šovinističkoj farsi. Dobitnik je brojnih nagrada za glumu.

Pročitajte i  Ovo se smatra najlepšim proročanstvom Tarabića: Mnogi jedva čekaju da se ostvari

Umro je 8. februara 2013. godine u svojoj 67. godini.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime