И након 5 година засмејава нас урнебесним анегдотама: Ево како је Јосиф Татић реаговао на вест о пожару у ЈДП-у

0
1052

На данашњи дан пре 5 година напустио нас је легендарни српски глумац Јосиф Татић. Као и сви велики уметници он и даље живи кроз своје бројне маестралне улоге, као и кроз бројне приче и анегдоте које његове колеге и пријатељи и данас препричавају. Једну такву причу испричао је и глумац Бранко Цвејић током гостовања у емисији “Вече код Ивана Ивановића”. Он се присетио немилог догађаја из 1997. године, када је страшан пожар захватио Југословенско драмско позориште.

– Позориште се упалило у 7 ујутру. Само се сећам да ме је Ћирилов звао телефоном, а затим и моја жена која је већ била на послу и да су ми рекли да гори. Ја излетим на балкон, гледам, не могу да верујем! Такорећи сам у пиџами отрчао у позориште – прича Цвејић.
Гледајући своју другу кућу како гори, глумци су били врло потресени. Добар дух задржао је само Јосиф Татић.
– Сад, наравно, плачемо ту… Катастрофа, ватрогасци, ужас… У центру града гори таква кућа. У једном тренутку, из правца хотела “Парк” појављује се Јосиф Татић. То је већ прошло два-три сата након почетка пожара – прича Цвејић.

Разговор њега и Татић тог јутра текао је овако.
– Је ли, докле је догурао пожар? – пита Татић.
– Како “докле је догурао?”
– Па, мислим, шта је изгорело унутра? – појашњава Татић.
– Па, изгорела је комплетна сцена, не види се сада. Погледај кров, нема више сцене и гледалишта. Катастрофа! Што није страдало од ватре, страдало је од воде, од гашења – каже очајни Цвејић.
– Молим? Од чега? – чуди се Татић.
– Од воде!
– Је ли… да те питам нешто… Да ли је у бифеу страдала она књига дуговања? – са осмехом на лицу упита Татић.

Јосиф Татић је глумио у бројним филмовима: Хардерсфилд, Професионалац, Специјално васпитање, Пертијин венац, Јагоде у грлу, Турнеја, Последњи круг у Монци, Бал на води, Три карте за холивуд, Чекај ме ја сигурно нећу доћи… Његове улоге остаће упамћене и у серијама: Грлом у јагоде, Више од игре, Бољи живот, Отворена врата, Породично благо, Улица липа… А позоришне улоге су бројне међу којима је најпопуларнија била улога Слободана Михајловића у Шовинистичкој фарси. Добитник је бројних награда за глуму.

Pročitajte i  Бурна љубав Емира Кустурице: Посрећило му се тек из ЧЕТВРТОГ ПУТА, своју жену је оставио, па хтео да БИЈЕ ЊЕНЕ УДВАРАЧЕ!

Умро је 8. фебруара 2013. године у својој 67. години.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име