Анегдота о сусрету патријарха Павла, Предрага Ејдуса и Јосифа Татића у авиону насмејаће вас до суза

0
6472

Предраг Ејдус и Јосиф Татић су десетак година играли једну од најгледанијих представа у Југославији “Шовинистичку фарсу”. Многобројне су њихове заједничке анегдоте.

Са “Шовинистичком фарсом” Ејдус и Татић су пропутовали цео свет и играли на свим меридијанима. Управо ова култна представа одвела их је у далеку Аустралију, а на повратку се десило да авион деле са патријархом Павлом.

– Враћали смо се са турнеје из Аустралије и у Атини прелазимо у ЈАТ-ов авион за Београд. Али авион не полеће јер се чекају неки VIP гости. Стиже делегација на челу са патријархом Павлом. Прођу поред нас, оду напред, полеће авион, а Тале се диже и креће – причао је за Блиц годинама касније Предраг Ејдус.

Глумац је наставио.

– Питам га где ће, а он одговара да иде да поздрави патријарха Павла. Знам колико смо попили на аеродрому, пили смо и у авиону чекајући ВИП госте, молим га да то не ради, а он ме откачиње: “Ћути, ти Јеврејину, ово је мој патријарх!” А притом је он био атеиста. Оде Тале, није прошло две секунде и враћа се. Питам шта је било, а он мртав озбиљан одговара: „Изгледа да ме није препознао!” И данас кад се сетим како ми то саопштава, вриштим од смеха – сећао се Ејдус.

Дневно

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име