Срби масовно ћеркама дају ова 3 арапска имена, мислећи да су стара традиционална: Њихово право значење је потпуно другачије

0
1402
Image by freepic.diller on Freepik

У Србији је приметан тренд давања све више страних и необичних имена бебама, како би касније кроз живот били што упечатљивији, али неретко се могу наћи и родитељи који се окрећу традицији, па она давно заборављена имена враћају у живот.

У последње време посебно су се издвојила три женска имена, за која се мисли да произилазе из народне традиције, а заправо потичу са Блиског Истока.

У наставку вам откривамо три најпопуларнија имена која се најчешће дају женској деци у Србији, као и њихова прелепа значења:

Pročitajte i  ЧИСТА НЕДЕЉА Ово су правила о првој недељи Великог поста: Према старом веровању ПОСЕБНО ВАЖНО ко вам први данас уђе у кућу

Сара

Име је изведено од речи сараи а значи кнегиња, владарица, жена високог ранга. На арапском име Сара значи “она која доноси срећу гледаоцима, весела и радосна”. Оно је у разним варијантама веома популарно како код хришћана тако и код муслимана. У БиХ, Хрватској и Србији име Сара је у последњих неколико година било међу 10 најпопуларнијих имена које је давано девојчицама.

Pročitajte i  "Извињавам се, то није за мене" Исповест девојке из Шпаније која се доселила у Србију: Открила шта никако не може да разуме у нашој земљи

Многи су имали баке Саре и по њима дају име својим ћеркама, можда и не знајући колико је древно име и како има дивно значење.

Ема

Ема је скраћена варијанта више имена, па самим тим има и више значења. У Србији је то скраћена варијанта од Емилија, а код муслимана од Емина, Емира. Изведено је од немачке речи ермен – што значи цео и универзалан. Ово име је заиста прелепо за дете.

Хана

Име Хана је арапског порекла и има значење разумевање, искусна паметна жена. Постоји и прича да је име настало од имена биљке кане (ханнан) што значи “милост”. Ово име се у разним облицима може наћи у многим језицима, а најзустепљеније форме у Европи су Хана, Ханна, Ханнах. Име Ханна (Ханнах) је у првој половини 20. века је било умерено популарно име у Чешкој и земљама северне и централне Европе, а посебни у Немачкој.

Pročitajte i  Шта се дешава са душом 40 дана након смрти? Прва два дана обилази места која је волела, а трећи дан битно је да се МОЛИМО СНАЖНИЈЕ НЕГО ИКАД!

Извор: Опанак/Стил.Курир

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име