Штити од рака и подмлађује: Ова биљка је прави мелем за тело

0
2734

Аронија (Арониа Меланоцарпа) је бобичасто воће, које личи на боровницу, а назив сибирска добила је из два разлога. Први је тај што је из Северне Америке, где јој је и постојбина, најраније доспела у Сибир а други због тога што је отпорна на веома ниске температуре. Сибирска аронија добро подноси хладну зиму и мраз до -45°Ц. Расте у облику грма и уколико има довољно простора мозе достићи висину од око 2 метра.

aronija

КАКО АРОНИЈА ДЕЛУЈЕ НА ВАШ ОРГАНИЗАМ

Према најновијим научним истраживањима, од свих врста воћа, аронија има највећу концентрацију антиоксиданата који су неопходни у борби против разних болести. Такође, ово бобичасто воће пуно је флавоноида који помажу вашем телу да се бори против алергија, вируса и канцерогених елемената, а доказано је да аронија спречава и упале уринарног тракта. Сибирска аронија спречава формирање слободних радикала у крвотоку, па самим тим побољшава циркулацију и спречава болести као што је дијабетес и различите кардио-васкуларне болести, а они који пате од високог крвног притиска требало би у своју исхрану да уведу и аронију. Оно што је посебно занимљиво је чињеница да аронија може да помогне ученицима и студентима с обзиром да побољшава меморију.

Pročitajte i  Старо јело НА НОВ НАЧИН! Прсте да полижеш: Паприке пуњене сланиницом, качкаваљем и јајима

 

Посебно се истиче њен благотворан утицај на зуч и јетру јер прочишћава и омогућава правилнији рад ових органа.
Важно је и рећи да аронија регулише правилан рад и излучивање хормона штитне жлезде, као и да регулише рад панкреаса па може бити корисна у лечењу дијабетеса.

Аронија још и подстиче зарастање рана, успорава старење организма и коже, спречава настанак бора, штити од УВ зрачења.

Pročitajte i  Детаљнa упутствa за коришћење градског превоза: Ова ПРАВИЛА морате испоштовати

КОНЗУМИРАЊЕ АРОНИЈЕ

Аронија не садржи много шећера и позната је по свом оштром и киселкастом укусу који се некима свиђа, а некима пак не. Ово бобичасто воће увек може да се једе свеже, али сада постоје и разне врсте прерађевина које су такође хранљиве колико и свежа аронија. Постоје сокови од ароније, сушена и смрзнута аронија, као и чај од ароније. Један од најпопуларнијих начина конзумирања овог бобичастог воћа је џем или слатко од ароније.

Pročitajte i  Њихови, а наши: Срби које друге земље сматрају својим великанима

 

У Србији аронија најбоље успева на Власини

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име