Владета Јеротић био је истакнути српски лекар, неуропсихијатар, психотерапеут и књижевник, свестрани ерудита и академик САНУ.

Владета Јеротић рођен је на велики хришћански празник, Светог Илију, 2. августа 1924. године у Београду.

У престоноицие је завршио основну школу и гимназију. Да упише медицину пресудна су била два догађаја у његовом животу- заљубљивање у младу докторку док је још био дечак и тешко психичко обољење једног од најбољих другара.

Pročitajte i  Оригинални амерички хот дог из Hot Dog & Pizza Factory на Mister D апликацији

Радио је више деценија као шеф Психотерапеутског одељења београдске болнице “Др Драгиша Мишовић”. Од 1985. до пензионисања, као професор по позиву, предавао је Пасторалну психологију и медицину на Православном богословском факултету у Београду.

О свом животу Јеротић је ретко говорио. Како је био чест гост у емисији “Агапе” Александра Гајшека, управо у тој емисији Владета Јеротић говорио је о свом детињству, раду, животним кризама, заљубљивању, слави…

Pročitajte i  Укуси домаћих посластица из Caffe Chiara од сада доступни на Mister D

Послушајте!

 

Други део интервјуа!

 

Остаће запамћени огромни редови и пуна места на свим предавањима професора Јеротића. Много је и људи којима је Владета Јеротић кроз своја предавања помогао. Добитник је више признања и награда. Прошле године постао је добитник почасне дипломе “Народни учитељ”, Факултета педагошких наука у Јагодини, која се додељује “за посебан допринос развоју образовања и афирмацији факултета”, добио је Велику повељу “Бранковог кола” за “непрекинуту и узвишену сарадњу” током протекле три деценије, награђен је наградом за животно дело “Доситеј Обрадовић” 2014. године, те орденом Светог Саве…

Pročitajte i  Свратите у БУЛЕВАР ВИНА: Највећи избор за све љубитеље "пића богова"! Могућност доставе на кућну адресу!

Сахрана Владете Јеротића биће одржана у четвртак у 14 часова на београдском Новом гробљу у породичној гробници. Пре тога ће бити служено опело у цркви Св. Николе на гробљу.

ОПАНАК
Видео: Agapeshow, Youtube канал

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име